IMG_80286957294831Lucrările de reabilitare ale Colegiului Național „Ion Majorescu” au intrat pe ultima sută de metri. După cum afirma directorul celei mai vechi unități de învățământ din municipiu, Mirela Delea, la acest moment se discută despre montarea gresiei și faianței, precum și amplasarea parchetului în sălile de clasă.

„După șapte ani în care s-au încercat eforturi cumulate de a se restaura clădirea veche, de la 1869, iată că Guvernul Ponta, prin Ministerul Dezvoltării, a găsit soluția de a aloca fondurile necesare finalizării acestor lucrări. La reușita proiectului și-au adus contribuția atât primarul Nicolae Barbu, cât mai ales senatorul social-democrat Niculae Bădălău, doi susținători ai învățământului giurgiuvean”, a mai precizat Mirela Delea.

Inaugurarea oficială va fi anunțată la începutul lunii septembrie, și s-au făcut demersuri pentru ca la acest eveniment să participe oficialități locale, foști elevi ai Liceului, persoane care, de-a lungul timpului, într-un fel sau altul și-au adus aportul la reabilitarea clădirii.

Cei 1100 de elevi din clasele V – XII vor învăța, de anul acesta, în clase noi, cu mobilier nou. De asemenea, Mirela Delea a mai precizat că planul de școlarizare pentru anul 2014 – 2015 a fost realizat în totalitate, acesta fiind al doilea an consecutiv cu două clase a cincea pe serie.

„Ca o noutate, ușa principală și masa din cancelarie, două obiecte de peste o sută de ani, vor fi reabilitate, tocmai în ideea de a păstra ceva și din atmosfera liceului de altă dată”, a mai precizat Mirela Delea.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.