crucea rosieIntervenţii pe Dunăre, manevre specifice salvării unor oameni de la înec, tehnici de supravieţuire şi orientare, dar şi asistenţă psihologică în situaţii de criză. 60 de tineri din 11 judeţe ale ţării, dar şi din Sofia şi Ruse, Bulgaria, vin la Giurgiu, pentru a participa la o tabără inedită denumită “Salvatori din apă”.

Tabăra, organizată de Crucea Roşie Giurgiu, este găzduită de complexul turistic din Pădurea Bălănoaia şi va începe luni, 25 august.

Vineri, 22 august, au debutat acţiunile de amenajare a zonei respective, adică montarea corturilor şi a celorlalte echipamente necesare desfăşurării tuturor cursurilor.

“Este o ocazie pentru voluntari de a se obişnui cu cazuri reale. Este prima tabără organizată pe această tematică în ţara noastră, respectiv pentru salvare din apă. Vom face intervenţii pe Dunăre, reale, vom învăţa anumite manevre specifice salvării din apă, de prim-ajutor în aceste cazuri. Sper ca, la sfârşit, participanţii să dobândească anumite aptitudini în acest domeniu”, a spus, vineri, unul dintre medicii voluntari, prezenţi la Giurgiu, Bogdan Hurmuz.

Voluntarii vor învăţa totul, sub coordonarea directorului filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru.

“În momentul în care ai o echipă alături de tine, comunicarea există şi dacă am înţeles toţi ce ne-am propus să realizăm, va ieşi perfect. Acum, testăm şi nişte voluntari, dar ne testăm şi pe noi. Astăzi, în tabăra de la Stejarul se înalţă oraşul Crucii Roşii care, timp de o săptămână, va găzdui un proiect pilot în România, un proiect ambiţios ce s-a născut în Bulgaria, în urmă cu un an.”, a spus Marian Măcelaru.

Vor fi pregătiţi 60 de voluntari din Alba, Arad, Caraş, Timiş, Dolj, Teleorman, Vrancea, Ialomiţa, Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu, de către specialişti de salvare din apă cu barca, de la Crucea Roşie din Sofia şi Ruse, Bulgaria, Crucea Roşie Română şi Giurgiu.

Prima ediţie a Taberei Internaţionale “Salvatori din apă” se va desfăşura, deci, în  perioada 25-31 august, cu sprijinul Primăriei Giurgiu şi al Consiliului Local.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.