DSC_0177Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, care a ameninţat joi, pentru a 3-a oară, că se va arunca de pe o clădire, a fost internat, din nou, la Spitalul Psihiatric „Alexandru Obregia” din Bucureşti, la câteva zile după ce tocmai fusese externat de acolo. Iniţial, seara trecută, a fost dus la Spitalul de la Vadu Lat, dar se pare că nu a fost primit. Giurgiuveanul va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă poate răspunde penal pentru faptele sale sau va rămâne internat.

Pe de altă parte, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Giurgiu, comisar şef Cristian Şuţă, giurgiuveanul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, privare de liberate şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Acesta se adaugă la dosarul anterior, „obţinut” în urma scandalului de la începutul lunii, tot la Istru, când a făcut câteva demonstraţii de echilibristică pe unele cabluri electrice.

În acelaşi timp, cei doi copii pe care i-a luat cu el pe acoperiş sunt consiliaţi psihologic şi se caută o modalitate privind protecţia socială în cazul lor. „Deşi nu au fost luaţi cu forţa pe acoperiş, copiii au fost determinaţi să facă acest lucru. Însă, ei nu au discernământul necesar pentru a înţelege consecinţele faptei, pentru a înţelege pericolul la care au fost expuşi. Fără îndoială, au fost supuşi unei situaţii de abuz, întrucât le-a fost periclitată viaţa de către o persoană care se afla într-o relaţie de încredere faţă de copii. În consecinţă, realizăm demersurile necesare instituirii unei măsuri de protecţie pentru ei”, spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu, Denisa Cristescu.

Vă reamintim că joi, 21 august, la ora 13.00, giurgiuveanul care a mai ameninţat de 2 ori că se sinucide, prima dată, urcându-se pe acoperişul Primăriei, a luat 2 copii, unul de 9 ani, celălalt de 12 ani, şi s-a căţărat pe terasamentul căminului D din Istru.

5 ore au durat negocierile, timp în care bărbatul a făcut un adevărat „spectacol”, bătându-şi un cui în cap, aruncând cu pietre în poliţişti şi ameninţând, în repetate rânduri, că-l va arunca şi pe băiatul cel mic de pe bloc.

Puteţi citi articolul precedent aici: http://giurgiu-net.ro/?p=34806

 

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.