elena-udrea„Surpriza” candidaturii Elenei Udrea la alegerile prezidențiale din această toamnă ar fi trebuit să rupă gura târgului, să dea pe spate jumătate plus unu din alegătorii români și să dea peste cap toate pronosticurile caselor de pariuri. Dar, din nou, s-a văzut clar că PMP a devenit un fel de PCR ante-decembrist, în care se aplaudă la comandă, se alege cu unanimitate de voturi (înainte de 1989, tot mai erau doi-trei montați special de securitate și de organele de partid să se abțină măcar, dacă nu votau împotrivă, să nu bată chiar așa la ochi). Este, clar, fără echivoc, un partid creat de Băsescu după chipul și asemănarea sa. Oameni duplicitari, certați cu legea, aflați în vizorul câinilor de la DNA (ce atacă doar la comandă, ținuți încă în lesă de președintele țării), dar „curați”. Implicarea politică a lui Traian Băsescu a devenit clară acum, în ultimele luni de mandat. A afirmat public că PMP ar fi bine să o susțină pe Elena Udrea. Doar e „apropiata” lui, produsul politic al lui. Discursul acesteia, gesturile, modul în care-i tratează pe cei din jur, demonstrează acest lucru. Marin Anton, președintele pemepiștilor giurgiuveni, o ridică în slăvi. Mai mult, are curaj să facă pariu că Udrea va scoate peste 15 procente! Să nu știe oare Anton faptul că, după ce dă mâna cu oamenii în „băile de mulțime”, Udrea nu știe cum să se șteargă mai repede pe mâini? Că se fotografiază cu oamenii, dar încearcă să pună oarecare distanță între ei? Și, dacă nu știe, îi spunem noi! Și îi mai spunem că asemenea lucruri sunt sesizate de oamenii de rând, care îi pot întoarce spatele Elenei Udrea la alegerile din toamnă!

Johannis, și el, că vrea, că nu vrea, se pare că este tot un produs „Băsescu”. Minciuni peste minciuni, probleme cu legea, dosare pitite la comandă prin dulapurile procurorilor, fără carismă. Sibienii de rând spun că nu și-l doresc președinte, cu atât mai mult să îl mai aibă la Primărie. A câștigat, spun oamenii, prin diverse fraude. Dovada „dragostei” de care se bucură Johannis (al cărui trecut este destul de încețoșat) este scorul obținut de PNL la alegerile europarlamentare la Sibiu. Ca peste tot în țară, un scor foarte slab: 17,91%! Și asta cu Johannis în conducerea PNL la nivel național! Și, după repetatele întâlniri cu Băsescu, la Cotroceni, un lucru este cert: Johannis, șantajabil, s-ar putea să producă o surpriză pe plan politic, cu doar puțin timp înaintea demarării campaniei electorale!

Monica Macovei, cel de-al treilea produs „Băsescu”, a căzut în dizgrația electoratului odată cu auto-compararea sa cu Nelson Mandela. Greu de demonstrat asemănările, poate doar prima literă a numelui de familie să fie comună. Nelson Mandela a luptat pentru drepturile unor oameni, a fost închis ani buni, a fost iubit de populație, a devenit președinte pe fondul unor schimbări și al unor mișcări la nivel mondial. În schimb, Monica Macovei a distrus oameni, le-a îngrădit cum a știut ea mai bine drepturile și libertățile, atrăgându-și, astfel, ura multora chiar dintre apropiații ei.

Electoratul român percepe aceste lucruri. Mai mult, a început să le conștientizeze. Și să discearnă. Ultimii zece ani de „era Băsescu”, cu produsele acestuia în prim-plan, cu erori ireparabile, de cele mai multe ori, au înrăit populația împotriva dreptei. Care, dacă stăm să ne gândim bine, la origini….tot stângă a fost!

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.