DSCF0868Cu ceva timp în urmă, măcinată de gândul că tocmai ea nu se regăsește într-o comisie de specialitate a Consiliului local, și vizând (sau visând, cine știe?) exact la un scaun în comisia juridică și de administrație publică, liberala Mirela Ciulacu l-a tot bătut la cap pe primarul Nicolae Barbu, mai mult prin intermediul presei, să îi găsească și ei un loc într-o comisie. Susținând faptul că sunt comisii în care niciun liberal nu se regăsește, de fapt, interesul era clar: scaun MUSAI în comisia juridică. Deh, studiile…profesia…„o recomandă”. Chiar dacă, la regulamentul CL Giurgiu, se specifică destul de clar: pe lângă acestea, e vorba și de experiență. În special în administrație. Ori experiența Mirelei Ciulacu se reduce la…aproape un an și puțin de consilier local. Și atât!

Gurile rele spun, pe de altă parte, că ea ar fi vizat chiar „scaunul” de președinte al comisiei cu pricina, ocupat, în prezent, de un veteran al consilierilor (în materie de număr de mandate): colegul ei de partid, Gheorghe Spoială. Conu’, personaj hârșit prin consiliul local, a privit schimbul de replici din ședința ordinară a lunii august cu oarecare amuzament.

Disputa dintre Mirela Ciulacu și primarul Barbu a sunat cam așa:

„Domnule Primar, cine a decis fiecare în ce comisie să intre?” (Mirela Ciulacu)

„Decizia nu am luat-o eu, s-a stabilit conform algoritmului politic. Dumneavoastră mi-ați tot înaintat cereri să faceți parte dintr-o comisie de specialitate, eu nu am vrut să mă trezesc cu vreun proces pe discriminare sexuală, și asta este” (Nicolae Barbu)

„Dar, domnule primar, nu vi se pare deplasată numirea mea în comisia de învățământ-cultură? Aș fi vrut eu să fiu profesoară, dar meseria mă recomandă. Era mai indicată numirea mea în comisia juridică!” (Mirela Ciulacu)

„Păi, atunci, haideți să-l luăm pe domnul Spoială de la juridică – unde, chiar dacă e economist, eu zic că face treabă bună- si să îl punem în locul dumneavoastră la învățământ. Sunteți de acord?” (Nicolae Barbu)

„Aaaaa…nu, nu e nevoie…nu îi vreau locul” (Mirela Ciulacu).

Poate mici omisiuni s-au strecurat în redarea dialogului dintre cei doi, dar, în fond, ideea a fost clară: deși nu a recunoscut ce își dorea de fapt, proaspăta consilieră (cum a numit-o Ionel Dinu, accentuând într-un fel propriu cuvântul „proaspătă”), s-a mulțumit, în cele din urmă, cu postul din comisia de învățământ.

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.