DSC_5895 (1)Mulţi giurgiuveni au spus că va fi imposibil ca lucrările de reabilitare a şoselei Bucureşti, pe tronsonul cuprins între Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Primăria Giurgiu, să fie gata în 2 săptămâni. Sigur, principalul motiv al scepticismului este legat de „hărnicia” muncitorilor, în general vorbind.

Cei care au spus-o, au dreptate. Acţiunile chiar se vor întinde până săptămâna viitoare, pe vremea asta, şi nu au cum să se încheie luni, 25 august, aşa cum anunţa conducerea Primăriei, iniţial. ÎNSĂ, motivul întârzierii nu este acela intuit, ci o greşeală a proiectantului.

Adică, în zona Casa Românească – Lukoil, în curba cu pricina, la momentul măsurătorilor, nu au fost luaţi în calcul vreo 25 de centimetri. Pentru că s-a întâmplat aşa, dacă porţiunea respectivă n-ar fi acoperită cu câteva straturi straşnice de material, „am face o mare baltă”, a spus primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, în conferinţă de presă.

Şi ca să fie tacâmul complet, mai durează până proiectantul vine să refacă schema de lucru, întrucât acesta este din… Botoşani.

Oricum, pentru orice (altă) eventualitate, autorităţile locale sunt pregătite să-i găsească un loc de cazare, până la finalizarea lucrărilor.

Pe tronsonul menţionat, ar trebui ca miercurea viitoare să fie turnat ultimul strat de asfalt. Apoi, lucrările se vor muta mai sus, între Primărie şi Romarta.

Investiţiile sunt făcute prin intermediul unui proiect european.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.