dinuSe declară „partizanul echilibrului”, însă sau… poate că tocmai de aceea nu ratează vreo ocazie să tragă palme după ceafă unuia sau altuia din politica ori din administraţia giurgiuveană.

Uneori, o face cu strigături, alteori zâmbind complice jurnaliştilor, câteodată transpiră abundent, altădată e suspect de calm. Oricum ar da-o, palma, desigur, nu-i chiar aşa de rău, ce s-ar face personajele respective fără un pic de reclamă în conferinţele altora de presă?

„Echilibratul” şi totodată revoluţionarul Ionel Dinu, şef al Fundaţiei „Mişcarea Populară” Giurgiu, consilier local, a trecut, marţi, 19 august, la tocat una bucată Viorel Teodorescu, acel deputat fost liberal, actualmente UNPR-ist. Aceasta, plecând de la zvonul că domnia sa ar spera să fie următorul prefect de Giurgiu. Ca să îi fie presei clar, Ionel Dinu a luat-o, binişor, cu începutul, reamintind că Teodorescu nici măcar lider al filialei giurgiuvene a UNPR n-a reuşit să fie, deşi aşa s-ar fi lăudat.

„Unul dintre colegii noştri a derapat atât de mult. Viorel Teodorescu este un om foarte slab din punct de vedere politic. Nu a demonstrat cu absolut nimic că, de la nivelul funcţiei sale de deputat, poate să facă ceva pentru judeţul lui”, a zis Dinu, menţinându-şi calmul.

Apoi, a trecut la subiect, ceva mai alert, punctând un aspect isteţ. „Chipurile, după negocierile cu dl. Oprea (Gabriel Oprea, n.r.), i-ar fi revenit funcţia de prefect. Conducerea PSD stă foarte bine în bocanci. Nu cred în naivitatea lui Bădălău care ştie foarte bine să ducă lucrurile acolo unde îi e bine partidului”, a mai spus Dinu, făcând referire, desigur, la atât de slabele şanse ca Teo să-i ia locul Laviniei Crişu.

După o palmă sănătoasă, nu poate veni decât o mângâiere sinceră şi prietenească. Că aşa-i în politica echilibrată… „Pe Teo l-aş ruga să fie puţin mai rezervat! Eu am crezut, atunci când a afirmat asta, că a luat funcţia de preşedinte la UNPR la nivel judeţean, şi apoi, aflu cu surprindere că este altcineva şef la partid. Ditamai deputatul şi să nu fii nici măcar preşedintele unei organizaţii în devenire”. Pardon, nu acesta era sfatul prietenesc, ci poate acesta: „Se pare c-a negociat în papuci domnul Teo. Îl asigur că nu va lua absolut nimic şi, în scurt timp, va bate din nou la uşile PNL!”. Sau poate că nu.

În fine, Ionel Dinu a continuat, spunând că, oricum, nu bagă mâna în foc pentru reprimirea lui Teodorescu în sânul liberalilor, pentru că, în opinia sa, deputatul n-ar mai avea utilitate şi credibilitate. Numai că întrebarea cea mai mişto e asta: stai aşa, stimate domn, care PNL?

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.