inecatDramă într-o familie din Vărăşti, judeţul Giurgiu. Un bărbat, în vârstă de 34 de ani, a murit, în timp ce se afla cu ai săi la scăldat, fiind înghiţit de apele râului Argeş. Incidentul s-a produs sâmbătă, 16 august, pe raza localităţii Gostinari.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Giurgiu, bărbatul se afla în apă, alături de copilul său, un băieţel, în vârstă de 7 ani, atunci când au fost luaţi de curenţi.

„Bărbatul a mers la scăldat, la confluenţa râurilor Sabar şi Argeş, împreună soţia, cu fiul său şi cu mai mulţi prieteni. La un moment dat, tânărul a intrat cu fiul în apă, în Sabar, iar curenţii puternici i-au tras pe cei doi către Argeş. În ultimul moment, el a reuşit să-şi salveze copilul, care a fost scos din apă de persoanele aflate în apropiere, însă bărbatul n-a mai reuşit să iasă”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Giurgiu, comisar şef Cristian Şuţă.

Aproape imediat, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu au venit la locul tragediei şi au început căutările.

„S-a intervenit din data de 16 august, în jurul orei 18.45, când am primit apelul. Am deplasat acolo o echipă de căutare şi salvare, am căutat până în jurul orei 21.30. Atunci, am întrerupt intervenţia pentru că nu se mai putea, procedural, întrucât puneam în pericol echipajele noastre. Duminică, începând cu ora 08.00, am trimis din nou echipa de căutare-salvare. Oamenii noştri au scotocit până la ora 17.00, după care ne-am retras întrucât începuse să bată vântul puternic şi, din nou, era în pericol echipajul nostru”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, colonel Ion Dîrstaru.

Cei de la ISU Giurgiu au avut o misiune îngreunată de debitul crescut al Argeşului, de apa tulbure şi deci de vizibilitatea scăzută.

Dîrstaru a precizat că luni, 18 august, au fost reluate căutările, iar, de data aceasta, a fost trimisă şi o echipă de scafandri. În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, trupul bărbatului a fost găsit la circa 10 kilometri de unde s-a înecat, pe raza localităţii Isvoarele.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.