azlFaptul că pe președintele CJ Giurgiu, Vasile Mustățea, îl doare „undeva” de primarii din județ și de problemele lor a fost demonstrat în nenumărate rânduri, ultima „nebunie” a acestuia fiind repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale, primite de la CJ. Deși Mustățea se laudă că principalul lui obiectiv îl reprezintă soarta primarilor și a județului, hârtiile și realitatea spun altceva: fonduri insuficiente, antecamere făcute timp de multe ore pe la ușa președintelui CJ și fără vreun rezultat concret.

„Tot răul spre bine”, e o zicală românească, astfel că mai toți primarii au decis că, cel mai bine, este să îl „șunteze” pe Vasile Mustățea, și să caute împreună o soluție de ieșire din impas. Astfel, au decis să se gospodărească de unii singuri, și să se organizeze în Asociații de Dezvoltare Zonală. Mai mult, sunt hotărâți să iasă din ADI-ul „Mustățea” și să lase baltă „Master-Planul” care este sublim, dar lipsește cu desăvârșire,  apelând la alte mijloace pentru aducțiunea de apă și canalizare, iar alții încearcă să acceseze fonduri UE organizându-se, așa cum am precizat mai devreme,  în asociații zonale.

Este cazul comunelor Letca Nouă, Iepurești și Bulbucata, care au înfiintat Asociația de Dezvoltare Zonală (ADZ) – Centrul Vlașca.

„Am înființat această ADZ pentru a încerca să dezvoltăm cele trei localități. Este o șansă în plus pentru accesarea mai rapidă a proiectelor comune cu fonduri europene, și foarte curând vom avea depuse și primele proiecte cu care sperăm să avem succes”, a precizat primărita din Bulbucata, Lucia Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.