DSCF0774Școala din comuna Prundu funcționează, fără întreruperi, cu mult înainte de 1850. La acest moment, în comună sunt trei unități de învățământ primar și gimnazial, trei grădinițe și un liceu tehnologic, toate cele peste 650 de locuri fiind ocupate de elevi din comună și din localitățile învecinate.

„Anul 2014 a fost anul cu prima serie de absolvenți ai Liceului Tehnologic, la ambele specializări: agricol și protecția mediului”, declara primarul comunei, Cătălin Corbea. Pentru toate unitățile de învățământ sunt asigurate cadrele didactice, atât personal din comună, cât și navetiști din Giurgiu, pentru care primăria asigură transportul.

„În ultimii ani, școlile au fost modernizate, au fost amenajate terenuri de joacă în curtea școlii sau grădiniței, dar și terenuri de sport. Sunt conștient că, pentru a avea asigurat viitorul comunei – și aici mă refer la cetățeni – este necesară investiția de acum, din primii ani în care copiii își formează caracterul. Am făcut tot posibilul și am reușit înființarea liceului tocmai pentru a veni în sprijinul familiilor din comună, care, pe lângă faptul că nu mai cheltuie foarte mulți bani cu întreținerea copiilor la licee din Giurgiu sau București, le sunt celor mici aproape”, mai spune primarul comunei.

DSCF0775Primele investiții în unitățile de învățământ au început în 2008, când, cu aproape două miliarde de lei vechi pentru fiecare școală, s-a reușit aveloparea unităților de învățământ, refacerea acoperișurilor și amenajări interioare. Două dintre școli beneficiază, acum, de un sistem central de încălzire, în timp ce acolo unde a fost nevoie s-a schimbat mobilierul din clase.

„La capitolul nevoi, ar fi bun încă un microbuz, care să asigure transportul copiilor la școală, noi având, la acest moment, unul, dar care este insuficient. Suntem pe listă, la Guvern, și sperăm ca în toamnă să și primim mijlocul de transport. Mai avem promisiuni pentru rezolvarea unui proiect de modernizare a clădirii grădiniței, cu scopul de a degreva școlile de sălile de clasă ocupate de cei micuți. Tot la stadiul de proiect, deocamdată, este și amenajarea unui grup sanitar modern în incinta școlilor”,  a mai precizat Cătălin Corbea.

Un alt proiect ambițios al primarului comunei este dotarea a încă unui laborator de informatică, Primăria reușind să utileze, acum doi ani, un asemenea laborator, în unitățile de învățământ din comună funcționând un sistem de internet host-post.

„În viitorul apropiat, îmi doresc să avem, pe fiecare bancă din școală, câte un calculator, pentru a putea desfășura cursurile într-o manieră modernă și în condiții de normalitate, educația copiilor fiind, în opinia mea, cel mai important lucru asupra căruia fiecare dintre noi, în special cei care conducem destinele unor comunități, ar trebui să se aplece”, a mai spus primarul Cătălin Corbea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.