postasPersoane rău-intenționate au lansat pe piață un zvon menit să semene panică în rândul pensionarilor și al părinților: pensiile și alocațiile se plătesc cu mari întârzieri pentru că „nu ar mai fi bani la buget”.

Referindu-se la acest aspect, directorul Oficiului Județean de Poștă Giurgiu, Florin Rădoi, ne-a declarat:

„Conform Convenției nr. 4112/23.12.2003, semnată între Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei, și Compania Națională Poșta Română, reînnoită succesiv prin acte adiționale, se stipulează clar, pe hârtie, modalitatea și termenele de plată ale drepturilor sociale pentru cei circa 118.000 de beneficiari din județul Giurgiu. Aici discutăm de alocații pentru copii, alocația familială complementară, pensii. În Anexa 1, privind calendarul de execuție a prevederilor Convenției, se stipulează că plata curentă a pensiilor se face de către Poșta Română, la domiciliul partenerilor (beneficiarilor), între 14 – 28 ale lunii respective, pe parcursul a zece zile lucrătoare, urmând ca la oficiul poștal să se onoreze drepturile neachitate, până în penultima zi lucrătoare  a lunii”, a precizat Florin Rădoi.

De asemenea, acesta a mai afirmat faptul că suma necesară pensiilor se împarte în mod egal, pe o perioadă de zece zile lucrătoare, și se achită de către factorii și agenții poștali, în baza unui grafic de achitare, pe străzi și ulițe. Singura dată când s-a decalat și când durata de achitare a pensiilor a fost de doar opt zile lucrătoare, nu zece, cum era convenit, a fost în luna aprilie, când perioada de plată a pensiilor s-a suprapus cu Sărbătorile Pascale.

„În luna iulie, plata pensiilor s-a început pe data de 14 iulie, și se continuă, conform graficului, nefiind înregistrată nicio întârziere. Chiar dacă într-o familie sunt doi – sau mai mulți – pensionari, dacă locuința lor figurează la ziua respectivă de achitare, se achită pensia ambilor pensionari. De asemenea, virarea banilor de pensii și a celorlalte drepturi sociale s-a făcut în mod regulat de către Casa Județeană de Pensii, nefiind probleme cu virarea banilor pentru achitarea mandatelor de pensie. Încercarea unora de a politiza modul de achitare al pensiilor este lipsită de onoare, neadevărată și denotă nivelul scăzut de cultură al celui care promovează asemenea inepții”, a mai precizat directorul OJP Giurgiu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.