velicanDespre președintele PMP Giurgiu, Marin Anton, Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu afirma, recent, că are „tentacule” întinse inclusiv în instituții de control din județ. Mai mult, și o serie de șefi ai Poliției giurgiuvene, se pare că i-ar fi „ascultători” lui Anton. Dar un personaj care i-a fost alături tot timpul lui Marin Anton este Virginia Velican, director al Direcției Finanțelor Publice Giurgiu. Aceasta îi este alături liderului PMP Giurgiu de mai bine de 16, fiind unul din membrii „echipei” care, în cele din urmă, au dus la faliment RAFO Onești, Tofan Grup și alte societăți pe unde au mai poposit. „Pentru că tandemul s-a păstrat, îmi doresc să nu spun același lucru despre TotAgro și RomSem, peste șase luni”, declara Cătălin Corbea.

„Despre Virginia Velican, orice agricultor din județ poate spune multe, în special legat de subiectul rambursare TVA. După cum se știe, agricultorii cumpără produsele și orice serviciu cu TVA, și vând fără. Eu spun sincre că e un adevărat act sinucigaș să depui o cerere de rambursare a TVA-ului, dacă nu ești în „grațiile” celor doi. În funcție de ochii pe care îi are deponentul, rambursarea poate dura și peste un an de zile”, a mai precizat primarul comunei Prundu.

Întrebat dacă nu se teme de eventuale repercusiuni ale directorului de la Finanțele giurgiuvene sau ale parlamentarului PMP, Cătălin Corbea a spus: „Ce ar putea să îmi mai facă? Mi-a tot trimis tot soiul de controale, îmi pune bețe-n roate la rambursarea TVA-ului. Oricum, caracatița patronată de Marin Anton se întinde nu doar la Finanțe, ci și în Poliție, la Registrul Comerțului…”.

Directorul DFP Giurgiu are, conform declarației de avere, nu mai puţin de 22 de terenuri, majoritatea fiind dobândite între 2001-2007; 15 dintre aceste terenuri sunt  în Ilfov, în comuna Afumaţi, două dintre ele în Bucureşti, iar restul în judeţul Prahova.

La capitolul clădiri, Virginia Velican figurează cu două apartamente în Bucureşti, iar la bunurile mobile/ autoturisme figurează cu un ATV motociclu, o remorcă, un Audi Q7 şi o Honda Civic TYPER. Toate sunt achiziţionate între 2005-2009.

Velican mai deţine o colecţie impresionantă de tablouri de 100.000 de euro, ceasuri şi bijuterii de 70.000 de euro şi blănuri în valoare de 10.000 de euro.

Mai mult, directoarea de la Finanţe este acţionară la mai multe firme, deţine un depozit la termen la o bancă în valoare de 466.000 RON şi altul de 250.000 de euro. Are şi un credit în valoare de 309.400 franci elveţieni, contractat în 2008 şi scadent în 2033.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.