Danube_StrategyDupă succesul obținut cu prezentarea posibilităților de dezvoltare de proiecte pe agricultură, din urmă cu o săptămână, senatorul social-democrat Niculae Bădălău, împreună cu secretarul de stat în relația cu Parlamentul, Valentin Adrian Iliescu, demarează o nouă inițiativă: formarea unui ADI pentru Strategia Dunării.

„Este un instrument comunitar de cooperare macro-regională al statelor riverane, destinat dezvoltării economice și sociale a macro-regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor și legislației europene. Ne adresăm, în primă instanță, primarilor din zona de sud a județului, care pot fi direct interesați în acest proiect, prin apropierea de Dunăre, și prin oportunitățile dezvoltate de acest avantaj”, ne-a declarat senatorul social-democrat.

La prezentarea programului au participat, la sediul Prefecturii Giurgiu, primari din zona de sud a județului, 13 la număr, care s-au arătat interesați de program, dar care și-au manifestat dorința de a primi sprijin în pregătirea și depunerea de proiecte pe această strategie.

Adrian Vasile, președintele Federației Române a Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară Dunărea-Marea Neagră, declara, la finele întâlnirii: „Primarii sunt, în principiu, de acord cu aderarea la un asemenea ADI multisectorial, urmând ca, dacă lucrurile merg bine, în maxim două luni de zile acest nou ADI să fie înființat legal. Odată cu înființarea și cu aderarea acestuia la Federația Națională, sper – și îmi doresc – să aduc sediul central al Federației la Giurgiu”.

Cele patru domenii în care se pot depune proiectele sunt: interconectarea regiunii Dunării, protejarea mediului în regiune, creșterea prosperității  și consolidarea regiunii Dunării.

În afara ADI-ului Giurgiu – Dunărea, constituit din 13 primării, riverane Dunării, la nivel de județ urmează a se înființa alte două ADI-uri: EST (19 primării) și VEST (19 primării).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.