anton2Marți, 15 iulie, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de pe postul TV Antena 3 (vezi înregistrarea emisiunii aici), „eroul principal” a fost nimeni altul decât liderul PMP Giurgiu, Marin Anton. În cadrul emisiunii, au fost analizate în amănunt afacerile derulate de acesta, dar și declarațiile de avere care îl plasează pe acesta între cei mai bogați parlamentari români. Totodată, în cadrul emisiunii cu pricina a fost adus în discuție și numele lui Cătălin Corbea, cel care, mai bine de un deceniu, a fost partener de afaceri cu Anton.

Întrebat despre legăturile făcute în emisiune cu numele său, primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea, a declarat, pentru giurgiu-net:

„Știu despre ce este vorba, am urmărit cu atenție emisiunea. Nu mă pronunț asupra afacerilor făcute de Marin Anton la RAFO Onești, societate pe care a adus-o în faliment. Ce cunosc, într-adevăr, este implicarea lui Anton la RomSem, unde familia mea deține jumătate din acțiuni, cum, de altfel, s-a întâmplat la toate societățile unde am avut parteneriate cu Anton, societate care s-a angrenat în licitația pentru concesionarea a 2600 de hectare de teren de la ICITID Băneasa. Ceea ce m-a făcut să vorbesc acum este faptul că, de ceva timp, Anton este prezent la televiziunea „de casă” B1, unde apără, teoretic, interesele micilor agricultori din Giurgiu, care nu au putut arenda teren în Băneasa. De fapt, el își apără propriul interes pentru terenul respectiv”, a mai precizat Cătălin Corbea.

În anul 2010, RomSem, deținută, în mod egal de cele două familii, a participat la licitația de concesionare a celor 2600 de hectare din Băneasa, care, din diverse motive, a fost amânată. Doi ani mai târziu, licitația a fost reluată, Marin Anton venind din nou la familia Corbea cu o „nouă păcăleală”, cum a spus primarul comunei Prundu, propunând să participe la licitație, din nou, dar cu utilaje închiriate către o persoană fizică, ce se angaja să lucreze terenul, angajament luat printr-un contract de prestări servicii. Culmea este că utilajele ce urmau a fi folosite, la inițiativa lui Marin Anton, erau cele ale TotAgro și ale RomSem. „Atunci am avut primele bănuieli că Anton voia, de fapt, terenul doar pentru el, dar totuși am crezut că mă înșel, și am acceptat „târgul”. S-a dovedit, în final, o înșelătorie”, a mai declarat Cătălin Corbea. Nici a doua oară RomSem nu a avut câștig de cauză, documentele depuse fiind considerate, de către comisia de licitație, ca fiind „neconforme”.

DSCF0623„Îmi pare rău să o spun, dar tind să dau dreptate celor doi realizatori tv de la Antena3: Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică, care l-au catalogat pe Marin Anton ca fiind „vierme” și „hienă”. Este știut faptul că Anton este mare amator de „cadavre”, dar diferența este că el și le „procură”, în timp ce animalele cu care a fost comparat doar „profită”. Nu îmi doresc să vorbesc, din toamnă, la trecut despre afacerile pe care le-am dus în spate ani de zile”, a mai menționat primarul comunei Prundu.

(va urma)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.