gunoi-3E greu să depozitezi deșeurile menajere acolo unde le este locul, și anume într-o groapă de gunoi special amenajată. Acest lucru l-au demonstrat – și nu o singură dată – angajații SC TechnoEuroGrup SRL, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Județean, și care are, printre obiectele de activitate, colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere din comunele din județ.

Numai că angajații societății cu pricina au găsit o modalitate mult mai ieftină (gratuită, chiar) de a arunca gunoiul: nu îl bagă sub preș, ci îl depozitează pe marginea drumurilor din zonele periferice ale municipiului. Aspectul a fost semnalat cu puțin timp în urmă de primarul Nicolae Barbu, care, în cadrul unei conferințe de presă, afirma: „Pe distanța de peste un kilometru, pe marginea drumului aceste mașini au descărcat, în timp, gunoiul – e plin de gunoi menajer… I-au vazut salariați ai ADPP, cei de la adăpostul de câini. Am luat decizia să punem o barieră la intrarea dinspre Port. Intrarea va fi pe cealaltă parte, unde vom pune o barieră și o cameră de luat vederi…  Dar, cu siguranță vor găsi alt loc în care să verse gunoiul, pe canal sau aiurea…”.

Și totuși, de ce fac asemenea gest cei din subordinea Consiliului Județean? O explicație ar fi aceea că este mai simplu să arunci acolo unde-ți vine, decât să dai niște bani pentru depozitarea gunoiului. Culmea este, totuși, alta: în prețul plătit de cetățenii din județ pentru ridicarea gunoiului menajer, este inclusă și depozitarea acestuia în locurile special amenajate. Și, dacă depozitarea se face pe marginea drumului…unde sunt banii pentru depozitare?

Interesantă, în asemenea situații, este inițiativa primarului comunei Clejani, Florin Nidelea, care, confruntându-se cu o situație asemănătoare, când mașini ale CJ deversau gunoiul pe tarlalele oamenilor, a anunțat că intenționează să organizeze o acțiune de voluntariat în care să convoace mai mulți jurnaliști de la trusturile media locale și centrale, cu ajutorul cărora să ecologizeze zona și să mediatizeze evenimentul. La această idee au accesat și mai mulți primari din județ, care sunt în aceeași situație și care și-au dat acordul de principiu că vor participa la acțiune.

O palmă grea peste obrazul președintelui Consiliului Județean, Vasile Mustățea, care nu a luat, nu ia și, cel mai probabil, nici nu va lua vreo măsură pentru a stopa fenomenul ce se petrece la o societate din subordinea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.