DSCF0632Deși în mai multe conferințe de presă, liderul PMP Marin Anton se lăuda că a sprijinit comunitățile locale pentru scrierea, implementarea și finalizarea proiectelor cu fonduri europene sau guvernamentale, primarii din județ sunt de altă părere. Un asemenea primar este și Cătălin Corbea, primarul comunei cu – probabil – cele mai multe proiecte câștigate și implementate: Prundu.

Prezent la sesiunea de lansare a Campaniei „Informat și Implicat”, campanie derulată la inițiativa senatorului social-democrat Niculae Bădălău, primarul din Prundu a declarat:

„Inițiative de acest gen sunt binevenite, chiar și pentru comunități precum cea pe care o conduc eu. Avem, într-adevăr, nevoie de informații, pentru a putea derula în continuare proiecte menite să îmbunătățească viața locuitorilor din comună. Până acum, nimeni, niciun alt parlamentar sau persoană publică, nu a derulat o asemenea campanie, nu a avut asemenea inițiativă. Și, dacă tot a venit vorba despre proiecte, vreau să vă spun că, la toate cele 14 proiecte deja finalizate în comună, aportul lui Marin Anton a fost zero, chiar dacă el își arogă merite necuvenite!”, a afirmat Cătălin Corbea.

Cele 14 proiecte la care acesta a făcut referire sunt demarate încă din prima zi a primului mandat de primar, în 2008. Suma totală a proiectelor derulate într-un mandat și jumătate depășește depășește câteva milioane de euro, a mai precizat Cătălin Corbea. „Cât despre acuzațiile pe care mi le aduce Marin Anton, cum că mi-aș fi însușit sume importante din derularea proiectelor, înseamnă că el nu știe ce înseamnă un proiect pe bani europeni sau cu fonduri guvernamentale, sau crede că se adresează unor necunoscători în materie. Îi reamintesc, asta în cazul în care a uitat cumva, că fiecare cerere de rambursare este analizată la sânge de toate instituțiile și agențiile abilitate, și că, în spatele fiecărei asemenea cereri, stau bibliorafturi de documente, de facturi, de acte doveditoare!”, a mai afirmat primarul comunei Prundu.

Cât despre proiectele pentru fermele de familie (pe axa 1.4.1), cele despre care Marin Anton îl acuza pe primarul Cătălin Corbea că ar „pune tălpi”, edilul comunei Prundu a afirmat că, numai la ultima sesiune de depunere de proiecte, un număr de 51 de proiecte au fost declarate câștigătoare, la această dată în comună peste o sută de familii beneficiind de finanțare pentru fermele familiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.