articles_5_1560Seria acțiunilor de sprijin al primarilor, indiferent de culoarea politică, inițiată de senatorul social-democrat Niculae Bădălău, continuă cu o  nouă surpriză pentru edilii din comunele giurgiuvene.

Ca urmare a discuțiilor avute cu primarii (atât cei din colegiul său, cât și din cel de-al doilea colegiu de senat), senatorului Niculae Bădălău i-au fost prezentate problemele pe care edilii le au cu transportul copiilor în satele comunelor, distanțele pe care micuții sunt nevoiți să le parcurgă pe jos fiind, de multe ori, destul de mari. Aceste probleme i-au fost prezentate de către senatorul social-democrat ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, și iată că ieri, 3 iulie, a fost emis Ordinul de Ministru nr. 1141, prin care sunt aprobate un număr de 17 microbuze (16+1 locuri), necesare transportului elevilor.

badalau-„Primarii mi-au menționat, în discuțiile avute cu ei, că, pe lângă problemele întâmpinate în depunerea și derularea de proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din comune, și o serie de probleme avute cu transportul copiilor la școlile din comune, în sensul că cei mici erau nevoiți să meargă mult pe jos, pe vreme nefavorabilă, pentru a ajunge la cursuri. Deși i-au cerut sprijinul președintelui Consiliului Județean, Vasile Mustățea, au primit, de fiecare dată, același răspuns: niciun răspuns! De aceea, am insistat la fiecare întâlnire pe care am avut-o cu vicepremierul Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării, iar astăzi discutăm despre o realitate: microbuze pentru școlarii din județ”, a declarat senatorul social-democrat, Niculae Bădălău.

Localitățile spre care vor pleca – cu titlu gratuit – microbuzele sunt: Bucșani, Călugăreni, Colibași, Comana, Crevedia Mare, Greaca, Hotarele, Iepurești, Mihai Bravu, Ogrezeni, Prundu, Putineiu, Schitu, Singureni, Stoenești, Toporu, Ulmi.

În aceste condiții, începând din 15 septembrie, copiii din aceste comune vor putea merge la școală, în condiții exelente,  fără a mai fi nevoiți să parcurgă mulți kilometri prin vreme nefavorabilă.

Preluare giurgiu-acum.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.