robinet-apa-picaturaNici nu s-a pus bine pe picioare extinderea ADI-ului, că au și început să apară „minunile”. Doar că norocul giurgiuvenilor s-a numit, joi, 3 iulie, absența masivă a  consilierilor locali liberali cărora li s-au adăugat cei trei „trădători” din grupul PP-DD, Florian Velicu, Marius Stanciu și Ilie Klement. De ce spunem noroc? Pentru că, pe masa consilierilor locali, se afla un „Memoriu Tehnico-Economic privind intenția de majorare a prețului, respectiv a tarifului, la serviciul de furnizare apa și canal”.

Conform acestui memoriu, costul unui metru cub de apă ar urma să atingă 3,05 lei, iar tariful pentru canalizare urmează să crească la 3,27 lei. În aceste condiții, pe tabelele de la asociație, pentru un singur metru cub de apă-canal, un giurgiuvean ar urma să plătească 6,32 lei. Și asta în pofida tuturor „asigurărilor” date de Vasile Mustățea, care, înainte de extinderea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (renumitul ADI), susținea, sus și tare, că prețul apei nu va fi majorat!

Și totuși, care sunt motivele expuse de conducerea – liberală – a SC APA SERVICE SA, furnizorul serviciului de apă potabilă și canalizare din Giurgiu? În primul rând, susțin dumnealor, este vorba despre majorarea prețului la carburanți (11 procente), creșterea numărului de angajați ai societății (de la 267 la 300), costurile noi cu stația de epurare Giurgiu. Ce se va acoperi din majorarea prețului unui metru cub de apă-canal? În primul rând, costurile legate de stația de epurare (28.625 lei lunar), costurile cu telefonia mobilă (6540 lei lunar), costurile cu munca vie (salarii – 95.375 lei lunar), precum și cheltuieli financiare (credite – 36.590 euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.