pontaPe 30 iunie, la Orăștie a avut loc ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Discuțiile avute acolo au fost, conform celor declarate de premierul Victor Ponta, unele informale, dar utile și necesare.

În primul rând, s-a discutat despre ce s-a făcut până acum la guvernare, ce este de făcut în continuare și, bineînțeles, despre apropiata campanie electorală pentru prezidențiale.

„Am hotărât în mod informal calendarul structurilor noastre statutare, și anume Comitetul Executiv și Consiliul Național, în data de 1 august. Congresul va avea loc undeva, după 10 septembrie. Până pe 1 august se fac toate pregătirile și procedurile, și pe 1 august cine va dori să candideze trebuie să anunțe în fața Consiliului Național. Domnul Geoană a spus foarte clar un lucru pe care l-a susținut tot timpul, că dacă voi candida eu, mă va sprijini”, a declarat, la ieșirea din sala de ședință, premierul Victor Ponta.

De asemenea, referindu-se la candidatul care va reprezenta stânga politică în campania pentru prezidențiale, acesta spunea că trebuie, înainte de toate, să existe o discuție foarte clară și cu partenerii politici (UNPR și PC), mai cu seamă că este necesară pregătirea proiectului de țară pe care îl va prezenta candidatul comun al celor trei partide, dar și ceea ce își propune alianța să facă în perioada până în 2019.

Întrebat despre presiunile pe care le-ar fi făcut anumiți membri PSD de a-și anunța candidatura la prezidențiale, Victor Ponta a afirmat: „N-a făcut nimeni presiuni. Nu candidez pentru că mă forțează cineva, și nici nu trebuie să mă las rugat. Trebuia, pur și simplu, să discut cu toți colegii, să văd care este situația noastră, ca partid, care e situația României, ce arată cercetările sociologice. În tot acest timp, am învățat un lucru: un prim-ministru, dacă stă toată ziua și, în loc să își folosească energia, inteligența  și dorința de a face lucruri bune pentru țară, se luptă cu președintele țării, e o pierdere pentru România. Dacă sunt candidatul care are cele mai mari șanse să câștige, pe 1 august îmi voi anunța foarte clar dorința mea și hotărârea de a candida”, a încheiat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.