Recent încheiatul congres național al liberalilor a scos la lumină jocuri de culise – murdare – făcute de președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea. Mai mult, a devoalat și dezastrul – în materie de resurse umane – în care se zbate formațiunea politică aflată la un pas de dezastru, sub conducerea lui Klaus Iohannis.

Luând modelul bilețelelor de la președintele Băsescu, și Mustățea a apelat la această stratagemă pentru a-și convinge colegii de partid că el chiar „merită” un scaun de vicepreședinte la nivel național. Disperarea după putere a dus la ridicol în cazul lui Mustățea, mai cu seamă că el, asemeni lui Brutus, l-a înjunghiat pe la spate pe cel care l-a sprijinit și l-a propulsat în funcții: Lucian Iliescu.

Este știut faptul că Lucian Iliescu a vrut, la rându-i, să candideze pentru unul dintre cele 32 de scaune de vicepreședinte, doar că Mustățea și-a asigurat locul prin mișmașuri doar de el știute. Încă înainte de demararea lucrărilor congresului național, el era pe lista…câștigătorilor.

Astfel, în maniera-i caracteristică, Vasile Mustățea se afundă, tot mai mult, în propria mocirlă. După ce l-a înlăturat, mișelește, de la conducerea organizației județene a partidului pe cel care l-a propulsat pe scena politică (Lucian Iliescu), după ce l-a scos și din lupta pentru o funcție de conducere la nivel național, și după ce a distrus, realmente, județul, Vasile Mustățea încearcă, în mod fals, să se bucure de așa-zisa lui victorie. Problema lui cea mare, acum, este că nu mai are cu cine se bucura, pentru că mulți dintre liberali au preferat să facă pasul spre nou-înființatul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu, sau către alte formațiuni politice. Exemple clare îl reprezintă deputatul Viorel Teodorescu și mai mulți primari din județ.

Prin mișcările făcute până acum de Mustățea, și după eșecurile repetate (scor foarte slab la alegerile europarlamentare, primari pierduți, parlamentari care au anunțat trecerea la formațiunea lui Tăriceanu), acesta încearcă să dezbine – cu bună știință – organizația județeană, chiar să îl îndepărteze pe Lucian Iliescu. Acesta din urmă se poate dovedi, oricând, un pericol real pentru Mustățea, situația din PNL-ul giurgiuvean nefiind tocmai pe placul membrilor, care oricând se pot revolta și ar putea cere revenirea lui Lucian Iliescu la conducere. Astfel, Mustățea crede că poate sări, ușor, în barca lui Tăriceanu, în cazul unui eventual eșec în alegerile pentru președinția PNL-ului la Giurgiu. Doar că, pe surse, nu își are locul asigurat în noua formațiune politică.

În aceste condiții, sunt șanse ca zicala „cine aleargă după doi iepuri nu prinde niciunul” să se adeverească mai curând decât s-ar aștepta Vasile Mustățea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.