De câte ori are ocazia, Vasile Mustățea se laudă cu drumurile județene, care, spune el, sunt într-o stare bună sau foarte bună. Poate pe hârtie, pentru că, în realitate, mare parte dintre ele abia pot fi, cu greu, deosebite de drumurile comunale sau, mai rău, de ulițe desfundate din vreun cătun uitat de lume.

Un asemenea drum este DJ 506A, aflat în zona comunei Toporu. Pe hârtiile președintelui Consiliului Județean, acest drum este „minunat”. Doar că minunea este alta: gropi (care se umplu cu apă, la orice ploaie puțin mai serioasă) ce lesne pot fi transformate în crescătorii de pește (sau broaște, depinde), tufe de verdeață pe marginea drumului (bălării și buruieni care pun în pericol siguranța șoferilor), toate dau zonei un aspect aparte, ce sperie și duce la exasperare orice conducător auto.

Deși i s-a atras atenția, în nenumărate rânduri, că drumul cu pricina arată îngrozitor, iar imaginile vorbesc de la sine, atât Vasile Mustățea, cât și reprezentanții Direcției Județene de Transporturi, Control Trafic și Administrare Drumuri Județene susțin contrariul. Ba, mai mult, aceștia au avut tupeul de a se prezenta în fața consilierilor județeni cu solicitarea de a li se suplimenta bugetul de venituri și cheltuieli cu, nici mai mult, nici mai puțin, decât șapte sute de milioane de lei vechi (cheltuieli de funcționare). Care funcționare, când drumurile din județul Giurgiu arată ca după bombardament? Poate pentru acoperirea celor câteva zeci de milioane care, lunar, iau drumul diverselor publicații aservite lui Mustățea, care îl laudă pe el și pe directorii din subordine, sub acoperirea „transparenței”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.