mustatea-speriatSupărare mare pe Vasile Mustățea! După ce a aruncat cu zecile de milioane de lei vechi, lunar, pe contracte de „publicitate” cu majoritatea presei giurgiuvene, pentru „imaginea instituțiilor și direcțiilor din subordinea Consiliului Județean”, după cum se precizează în toate contractele încheiate de Mustățea, acum președintele CJ s-a văzut nevoit să apeleze la bunăvoința colegilor din consiliu pentru aprobarea reeșalonării a două credite: unul de 30 de milioane (contractat în 2006), altul de 10 milioane lei, contractat în 2011.

Și, pentru că, după faptă, apare și răsplata, „pohta ce-a pohtit” Mustățea nu s-a prea împlinit. Cu 13 voturi pentru, niciunul împotrivă și cu 16 abțineri, proiectul de hotărâre prin care se solicita această reeșalonare a celor două credite a fost respins de consilierii prezenți la ședință.

Astfel, Mustățea se vede în fața unei mari dileme: să întrerupă sifonarea banilor publici pe contracte (semnate pe sume exorbitante) cu mass-media aservită lui, sau să găsească alte portițe de a-și asigura imaginea de „sfânt” pe care o adoptă în public, ori de câte ori are ocazia.

Pentru a „sensibiliza” consilierii, Mustățea a apelat la un tertip clasic: coarda sensibilă. Astfel, i-a „amenințat” pe aleșii județului că, în cazul în care nu aprobă acel punct de pe ordinea de zi, sunt toate șansele ca Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu și Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu să nu își mai poată desfășura activitatea. Uitând, se pare, de faptul că instituția pe care o coordonează el, în calitate de președinte, are datorii de multe miliarde de lei în contul DGASPC Giurgiu, pentru furnizarea hranei copiilor și persoanelor aflate în protecția direcției. Asta după ce, furtunos, atacase la microfon Ordonanța de Guvern 25 prin care se plângea că i s-ar fi redus cu un sfert cheltuielile cu personalul, la direcțiile din subordine!

„Nu am vrut să fim părtași la finanțări dubioase, pentru direcții aflate în conflict cu legea. Până nu se rezolvă situația DGASPC-ului, nici nu luăm în calcul asemenea găselnițe ale președintelui Consiliului Județean”, a precizat, scurt, liderul grupului social-democrat din CJ, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Marciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.