majorescu 2Istoria lucrărilor de reabilitare la Colegiul Național „Ion Majorescu” își are originile în anul 2007, când au fost demarate, în mandatul fostului primar, Lucian Iliescu. La vremea aceea, atât clădirea, cât și lucrările, au fost „patronate” de Primăria Municipiului Giurgiu și de Consiliul Local.  Tot în mandatul fostului primar, doi ani mai târziu, lucrările, împreună cu, bineînțeles, clădirea, au fost predate conducerii Colegiului.

În anul 2012, odată cu numirea, în luna septembrie, a Mirelei Delea în funcția de director, aceasta a preluat inițiativa de a preda lucrarea, din nou, către Primărie, odată cu preluarea și prelungirea contractului pentru lucrări până la sfârșitul anului.

În luna ianuarie 2013, au fost demarate procedurile pentru o nouă licitație și lucrarea, care aparținea, de acum, de primărie, a fost câștigată de către firma TCC Giurgiu, care, din luna martie a acestui an, a început treaba în forță la lucrările de reconsolidare.

„La acest moment se lucrează cu un număr mare de muncitori, ajungându-se la nivelul finisajelor interioare. Există șanse destul de mari ca în luna septembrie să se încheie lucrările de reconsolidare”, a declarat Mirela Delea.

De menționat faptul că, în toată această perioadă, din 2012 și până în prezent, senatorul Niculae Bădălău a făcut nenumărate demersuri pentru reluarea lucrărilor, sistate o bună bucată de timp, fiind sprijinit și de primarul Nicolae Barbu.

Odată cu finalizarea lucrărilor la clădirea veche a liceului, clădirea construită în curte va rămâne doar pentru clasele de gimnaziu. De asemenea, un simbol al generațiilor trecute de absolvenți ai Liceului „Ion Majorescu”, stejarul din curtea școlii, care a fost tăiat la începutul lucrărilor de modernizare ale clădirii, va fi replantat, în luna septembrie, urmând să își reia locul în viața și în istoria colegiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.