Liceul-Tehnologic-Ion-Barbu-GiurgiuDe ceva vreme, la Liceul Tehnologic „Ion Barbu” din municipiu se petrec lucruri ciudate. În primul rând, arhiva liceului este ascunsă în podul clădirii, acțiune dirijată direct de managerul instituției, Adrian Constantinescu.

Conform celor declarate de mai multe cadre didactice din liceu, prin urcarea în podul clădirii a arhivei liceului, lucru întâmplat cu circa două săptămâni în urmă, directorul încearcă să ascundă neregulile din liceu.

În primul rând, este vorba despre eliberarea diplomelor de bacalaureat pentru anii anteriori, unii dintre posesori fiind, de fapt, declarați respinși, alții obținându-și diplomele în anii în care nu existau arhive ale documentelor de Bacalaureat.

O altă neregulă pe care Constantinescu o săvârșește fără pic de rușine este legată de componența claselor, în colectivele cu pricina aparând nume ale unor elevi din seriile anterioare, care apar în seria curentă, în vederea realizării numărului de elevi la clasă.

Pe de altă parte, directorul este acuzat de faptul că la liceul pe care îl conduce se strâng sume de bani pentru fondul școlii (lucru interzis de lege), dar și pentru „protocolul” pentru examenul de Bacalaureat.

Și, dacă tot se discută despre elevi, în cataloage au apărut modificări ale mediilor, „opere” ale unor cadre didactice ținute în brațe de conducerea liceului, cadre didactice care, pentru „serviciile” de modificare a mediilor percep sume frumușele de bani de la copii cu situații școlare dificile.

Cât despre deciziile luate în liceu, acestea se iau fără consultarea Consiliului de Administrație al școlii. Și cum să se respecte legea, când însuși directorul o încalcă, predând la clasă, deși nu mai are acest drept. Mai mult, se pare că nu are nici studiile necesare ocupării funcției de manager al școlii.

Cum este cu putință ca, într-o singură unitate de învățământ, să se întâmple atâtea? Simplu: cu susținerea – se spune – și sub „patronajul” iubitei sale, inspectorul de curriculum descentralizat (Violeta Murgă), dar, mai ales, a președintelui Consiliului Județean, Vasile Mustățea.

Așteptăm eventual o reacție din partea conducerii liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.