lp 11 iunie 2014 058Patru adulţi cu handicap, găzduiţi în locuinţele  protejate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, au partipat la  Jocurile Naţionale Special Olympics, ediţia 2014,  întrecere destinată persoanelor cu dizabilități. La competiţia sportivă  desfăşurată în perioada 6 -9 iunie  2014 la Craiova, au participat aproximativ 300 de copii şi tineri cu dizabilităţi intelectuale veniţi din toată ţara la cea mai mare întrecere sportivă dedicată lor.
Adulţii cu handicap găzduiţi în locuinţe protejate din Giurgiu (2 dintre ei aflați la cea de-a treia participare)  au obținut 4  medalii de aur si 4 medalii de argint la probele de  atletism si   bocce.

”Participarea celor patru beneficiari la aceasta competiţie sportivă a fost un bun prilej de socializare și motivaţie de a-si face noi prieteni. Acest tip de activitati le dezvolta spiritul competitiv, increderea in sine si dorinta  de a a se autodepasi. Multumim fundatiei irlandeze Comber, care a sustinut participarea la acest eveniment, prin asigurarea cheltuielilor legate de transport, achizitionarea echipamentelor sportive dar si banii de buzunar pentru cei 4 participanti la aceasta competitie”, a declarat Ionela Parlog, şef serviciu Locuinţe Protejate din cadrul DGASPC Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.