tren-regal-3Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER organizează în perioada 10-15 iunie 2014 proiectul cultural, educativ şi social TEZAUR DE ISTORIE, CULTURĂ ŞI TEHNICĂ FEROVIARĂ. Fiecare zi celebrează câte un subiect cu specific feroviar: Muzeul CFR la 75 de ani de la inaugurare, calea ferată Bucureşti Filaret – Giurgiu, Palatul CFR, 160 de ani de la naşterea marelui inginer român Anghel Saligny, Foto-cinematografia feroviară, Modelismul feroviar din România.

Ziua de 11 iunie 2014 celebrează 145 de ani de la construcţia liniei Bucureşti Filaret – Giurgiu, 70 de ani de la darea în exploatare a liniei Bucureşti – Videle şi 60 de ani de la darea în exploatare a Podului Prieteniei.

Cu această ocazie, delegaţia oficială a Ministerului Transporturilor va călători cu Trenul Regal de la Bucureşti, prin Videle, la Giurgiu, unde se va reuni cu delegaţia oficială a Ministerului Transporturilor din Bulgaria pentru a călători împreună peste Podul Prieteniei, până la Russe.

Trenul Regal va sosi în jurul orei 1400 în staţia Giurgiu, unde va putea fi vizitat de cetăţenii interesaţi.

La ora 1500 va sosi domnul Dan  ŞOVA -Ministrul Transporturilor din România şi domnul PAPAZOV -Ministrul Transporturilor din Bulgaria, iar la ora 1540 Trenul Regal va pleca spre Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.