ANLUnul dintre proiectele propuse pe ordinea de zi a ședinței ordinare a consiliului local a fost menit să dea fiori reci pe șira spinării chiriașilor din locuințele ANL. Conform unui nou raport de evaluare, chiriile urmau să crească de până la patru sau chiar cinci ori, față de nivelul actual, pentru chiriașii care au împlinit vârsta de 35 de ani. În vizor erau locuințele din zona centrală, de pe strada Petre Ghelmez.

Doar că, la începutul ședinței de consiliu, primarul Nicolae Barbu a anunțat amânarea luării unei decizii în privința acestui proiect, deoarece raportul evaluatorului cu pricina era „supradimensionat”, conform celor spuse de primarul municipiului.

„Ne-am bazat pe raportul unei firme care a făcut atât evaluarea, cât și calculele. Formula după care au mers dumnealor a fost un raport dintre valoarea de inventar a locuinței și suprafața acesteia, ceea ce ducea la valori extrem de mari. Se ajungea, astfel, ca pentru chiria  unui apartament cu două camere să  se plătească și cinci sute de lei. În aceste condiții, se ajungea ca la Giurgiu să se achite cele mai mari sume pe metrul pătrat închiriat, în condițiile în care în orașe mult mai mari, cu putere economică, chiriile nu depășesc trei lei pe metrul pătrat”, a declara primarul municipiului.

Cel puțin până la o eventuală nouă evaluare, chiriile ANL rămân neschimbate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.