DSCF9843La începutul acestei săptămâni, publicația noastră trăgea un semnal de alarmă referitor la situația clădirii fostului Institut de Proiectări din centrul orașului, devenit o „bombă” atât ecologică, cât mai ales un atentat la siguranța și viața trecătorilor, care pot fi loviți în orice moment de bucăți de tencuială ce s-ar putea desprinde din peretele șubrezit de timp al imobilului.

Două zile mai târziu, o altă publicație locală, Opinia Giurgiuveanului, a preluat informația și a tras, la rândul ei, același semnal de alarmă.

Zicala veche că „unde-s doi, puterea crește!” și-a găsit transpunere în realitate în cursul acestei dimineți când trei inspectori ai Primăriei Giurgiu s-au deplasat la fața locului, pentru a evalua situația. Din cele spuse de cei trei, clădirea este, într-adevăr, un real pericol pentru giurgiuveni, existând riscul ca aceasta să înceapă să cadă în orice moment. Subsolul și acoperișul sunt, deja, distruse, structura de rezistență este și ea afectată de intemperiile la care a fost expusă, iar pereții sunt într-o stare avansată de degradare, a fost prima concluzie a celor trei inspectori.

Urmează, acum, o expertiză complexă a clădirii, care să evidențieze stadiul real în care se află imobilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.