Același rezultat, două interpretări diferite. La alegerile europarlamentare, comunele în care primarii PNL au afirmat deschis că vor susține continuarea proiectelor USL, rezultatele au vorbit de la sine: Partidul Social Democrat, care nu s-a dezis o clipă de această uniune, a obținut rezultate remarcabile.

Au fost, însă, comune în care primarii liberali nu au anunțat că vor susține USL-ul, și unde fie social-democrații au câștigat detașat (comunele Malu și Stoenești), fie au pierdut greu, la diferență de opt voturi.

Dumitru Beianu și Liviu Popazu, singurii peneliști care au avut curajul de a da ochii cu presa după eșecul – istoric – înregistrat de partidul lor la nivel județean, au aruncat vina pe…televiziunile naționale.

„Aceste alegeri, dar și campania electorală, au fost total atipice, aducând elemente surprinzătoare pentru anul 2014. În primul rând, vorbim aici de un militantism crunt al televiziunilor și al presei, care au susținut înflăcărat partidul aflat la putere. Mai mult, partidul la putere a folosit la maxim toate pârghiile guvernamentale pentru întărirea sa”, au spus cei doi liberali.

La rândul său, președintele social-democraților, senatorul Niculae Bădălău, a precizat:

„Indiferent ce ar spune unii sau alții, Partidul Social Democrat este pe val. Premierul Ponta este primul în sondaje, iar partidul se află în preferințele românilor. Este clar că acolo unde avem primar foarte bun, el controlează oarecum electoratul ca agent electoral, dar în primul rând vii în întâmpinarea nevoilor cetățenilor. Și, în alte cazuri, chiar dacă primarii le-ar fi spus cetățenilor să voteze cu liberalii, oamenii oricum au știut ei mai bine ce au avut de făcut. S-a demonstrat că în comunele respective a fost votul populației, dar și dezamăgirea vis-a-vis de liderii liberali și de echipa liberală, în special la nivel local”, a afirmat liderul social-democraților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.