quitAlegerile europarlamentare s-au încheiat, rezultatele se cunosc. Există învingători și învinși. Unii, într-o criză de sinceritate față de electorat, și-au dat demisia. Alții, din disperare, țin cu dinții de scaunele de lideri politici locali, scaune care, pentru o perioadă scurtă de timp, le asigură o aură de intangibili. Doar că, în disperarea lor, nu realizează cât sunt de ridicoli. Asta demonstrează că nu au niciun pic de onoare, nu au pic de respect față de cei care i-au trimis în fruntea partidului.

Un exemplu este conducerea PNL-ului giurgiuvean, care, in corpore, ar fi trebuit să urmeze exemplul liderului lor național: să își dea demisia, după ce nu au atins target-ul de 48,5% (anunțat chiar în ultima zi de campanie electorală chiar de liderul liberalilor județeni, Vasile Mustățea). La aproape o săptămână de la alegeri, în conferința de presă, Dumitru Beianu, unul dintre cei care îl sapă de mult pe Mustățea, declara:

„O demisie a unui președinte de partid reprezintă un act făcut de un lider. Dacă extindem și la local, ar trebui să ne dăm cu toții demisia. Dar nu putem să o luăm de la zero, acum, în prag de viitoare alegeri prezidențiale, noi, un partid cu o vechime de 140 de ani. Avem mare nevoie de acești lideri la nivel local”, spunea Beianu.

Totuși, despre ce fel de lideri este vorba? Despre unii care și-au lipit cu soluție adezivă scaunele de dos, care nu se dau duși din funcție cu niciun chip, și care cred că o asemenea „valoare” cum sunt ei…nu se mai găsește nicăieri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.