primarinPe măsură ce apar noi centralizări ale rezultatelor și noi statistici, apar și noi surprize în ceea ce privește rezultatul scrutinului de duminică. Surprize care numai plăcute nu sunt pentru Vasile Mustățea.

Astfel, dacă în comunele păstorite de primari liberali, care și-au anunțat susținerea pentru proiectul Uniunii Social Liberale, scorurile în favoarea candidaților Alianței Electorale PSD-UNPR PC era de așteptat să fie ridicate, surprize au apărut în comunele în care primarii nu au făcut acest anunț.

De exemplu, în comuna Malu, păstorită de liberalul Eugen Șoavă, candidații de stânga au obținut 55,11% dintre sufragii, în schimb ce liberalii cu greu au adunat 27 de procente. Mai drastică a fost înfrângerea în comuna Stănești, unde primarul Silvian Șiu cu greu a adunat opt procente în favoarea PNL, în timp ce social-democrații au strâns 66,52% din numărul de voturi.

O altă surpriză plăcută pentru PSD a venit de la comuna Adunații Copăceni, comună în care primarul Ion Tache se lăuda, cu puțin timp înainte de alegeri, că „va câștiga fără probleme”. Doar că nu prea a fost fără probleme, în condițiile în care diferența a fost de doar opt (!) voturi în favoarea PNL, în procente însemnând mai puțin de 1%. Un semnal de alarmă vis-a-vis de preferințele electoratului din comună, după cele 87 de procente de la localele din 2012.

După o analiză la rece a rezultatelor, se poate lesne constata faptul că o campanie curată, sinceră, fără amenințări, cum a fost cea a social-democraților conduși de senatorul Niculae Bădălău, a fost cheia succesului și a rezultatelor obținute de formațiunea politică la alegerile pentru Parlamentul European de duminică, 25 mai. Dar, mai presus de toate, a fost încrederea în proiectul USL, pe care Niculae Bădălău a încercat – și a reușit – să îl readucă în atenția majorității primarilor din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.