vasile (1)Partidul și giurgiuvenii l-au sancționat pe Vasile Mustățea pentru toate acțiunile de până acum. După 16 ani în care orașul a fost „vopsit” în galben, și după o primă palmă primită de aceștia prin pierderea municipiului la alegerile locale din 2012, a venit rândul unui nou test: alegerile europarlamentare.

Rezultatele, după numărătoarea paralelă făcută de organizația municipală a PSD arată că social democrații lui Nicolae Barbu au adunat dublul voturilor celor de la PNL Giurgiu.

Doar la două secții de votare din oras au câștigat liberalii – în zona Istru și în zona Obor, în restul secțiilor, câștigatorii au fost Alianța PSD-UNPR-PC. În alte câteva secții din municipiul Giurgiu, Mircea Diaconu i-a devansat pe liberali la numărul de voturi obținute.

Dar iată care sunt cifrele: PSD – 40,16, PNL – 21,84, PP-DD – 6% (peste media pe tara), PMP – 5,35%, PDL – 2,98% si Mircea Diaconu – 12,62%.

Nici la nivel județean PNL-ul nu a reușit să facă ceva. Stilul despotic de conducere, minciunile permanente aruncate primarilor de comune, întârzierea aprobării bugetelor de echilibrare și toate celelalte șicane puse edililor din comunele de pe raza județului, dar, mai ales, amenințările proferate la adresa primarilor care au anunțat că vor susține PSD-ul, în virtutea continuării proiectului USL, au fost cauzele care au dus la sancționarea PNL-ului, chiar și de membrii de partid.

Surse din PNL spuneau că, noaptea, târziu, când nimeni nu îl mai putea deranja, iar rezultatele erau deja anunțate de membrii din secțiile de votare, Mustățea se plimba prin sediul partidului, tremurând și șoptind, de unul singur: „Nu se poate! Nu poate fi adevărat!”.

În aceste condiții, se așteaptă ca Mustățea să se țină, pentru prima dată în viață, de cuvânt: să își dea demisia din fruntea PNL-ului giurgiuvean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.