Liderul-sindicalistilor-din-Politie--CSAT-vrea-sa-subordoneze-politistii-primarilor-pentru-alegeriPe data de 25 mai , în judeţul Giurgiu, 1024 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru protecţia celor 244  de secţii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Giurgiu pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi peste 515 de poliţişti, 174 de poliţişti de frontieră, 190 de jandarmi şi 126 de pompieri.

Dintre aceștia, 549 de angajaţi M.A.I. vor asigura protecţia celor 244 de secţii de votare, amplasate în 226 locaţii.

Alţi 150 de poliţişti şi 40 jandarmi, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului, vor acţiona, conform competenţelor, 285 de poliţişti, constituiţi în 15 echipe operative.

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 55 angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Astfel, în total, peste 1024 de angajaţi M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

Precizăm faptul că, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Giurgiu se află încarceraţi 27 arestaţi preventiv, dintre care 26 cu drept de vot. Dintre aceştia, 16 şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota.

De asemenea, la nivelul judeţului sunt 10 arestaţi la domiciliu, dintre care 6 au solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale.

 

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Votează legal”, la I.P.J. Giurgiu au fost primite 300 de afişe, ce au fost postate în spaţiile cu vizibilitate mare.

 

Acestea vor putea fi consultate şi în ziua alegerilor, la toate secţiile de votare din judeţul Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.