P1180067Inundațiile din Serbia au coalizat mai toate țările din Europa, mulți oameni simpli sau chiar lideri ai comunităților locale răspunzând chemării de ajutor lansate de sârbii care au rămas pe drumuri după evenimentele din ultimele zile.

Și la Primăria Giurgiu s-a luat hotărârea ca, începând de astăzi, timp de circa zece zile, în municipiu să fie amplasate două corturi pentru strângerea de ajutoare umanitare.

„Este vorba despre un cort amplasat în imediata vecinătate a Primăriei, pentru zona centrală a orașului, și de un altul în zona Tineretului, vis-a-vis de blocul Turn. Acolo sunt așteptați giurgiuvenii care vor să îi sprijine pe sinistrații sârbi, cu donații ce vor consta în apă și alimente neperisabile”, a declarat primarul municipiului, Nicolae Barbu.

De asemenea, edilul a mai precizat că nu este indicată strângerea de haine, alimente perisabile sau medicamente, deoarece de acest lucru se ocupă Crucea Roșie într-un cadru mult mai organizat. „Sperăm că vom putea strânge, în acest interval, două sau trei TIR-uri, cu sprijinul atât al locuitorilor, dar și al societăților comerciale sau oamenilor cu potență financiară din municipiu”, a mai spus primarul municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.