liceul-de-marina-GiurgiuCeea ce părea a fi o glumă proastă, se pare că este, de fapt, realitatea crudă. Nu o dată primarul Nicolae Barbu anunța faptul că licee giurgiuvene, precum Marina, Chimia sau Liceul Tehnologic „Ion Barbu” sunt adevărate sugative de fonduri din bugetul Primăriei, cheltuielile pentru susținerea acestor unități de învățământ fiind imense, comparativ cu randamentul dat.

Acum, se pare că lațul s-a strâns de tot în jurul Colegiului Tehnologic „Viceamiral Ioan Bălănescu” (Liceul de Marină), deoarece, printr-o sentință judecătorească definitivă și irevocabilă (dosar 1221/12.02.2009) este executat silit de către ENEL, prin executor judecătoresc, pentru suma de 36.105,53 lei (restanța neachitată la care se adaugă cheltuieli de judecată în valoare de aproape două mii de lei).

Despre situația cel puțin bizară de la Liceul de Marină, primarul Nicolae Barbu anunța, într-o recentă conferință de presă, că grupul școlar nu mai are bani, și că a cerut o serie de deconturi pentru benzină!

„Situația este gravă, deoarece, la o primă analiză a cheltuielilor, am constatat că acolo s-a cheltuit un surplus de opt sute de milioane de lei vechi peste prevederile bugetare. Vin acum să ne ceară bani pentru școala de șoferi a elevilor, bani care nu au fost incluși la începutul anului bugetar”, spunea primarul municipiului.

Având în vedere situația în care se află unitatea de învățământ, rămâne de văzut care vor fi măsurile ce urmează a fi luate atât de Primărie, cât și de nou-instalata conducere a Inspectoratului Școlar Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.