DSCF9371Liniștea de dinaintea furtunii, așa s-ar putea caracteriza, în câteva cuvinte, apariția „in corpore” a tuturor consilierilor locali, la ședința extraordinară de marți, 6 mai. Pe ordinea de zi a ședinței, cinci puncte, dintre care trei extrem de „fierbinți” atât pentru primarul Nicolae Barbu, cât, mai ales, pentru locuitorii municipiului Giurgiu: aprobarea contractării unui credit de refinanțare a altor trei credite contractate anterior de Primăria Giurgiu, aprobarea unei liste de investiții (modernizarea a trei puncte termice) dar, în mod special, aderarea altor 27 de localități la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate Asigurată Printr-o Apă Curată”.

Deși la bursa zvonurilor se spunea că, dacă trece creditul, atunci va trece și extinderea ADI, lucrurile nu au stat chiar așa. Interesele de partid au contat mai mult decât interesele cetățenilor, atât consilierii locali ai PNL, cât și cei ai PP-DD au votat nu după cum le-a dictat conștiința, ci după cum le-a impus partidul.

Dacă proiectele pentru credit și cel pentru modernizare au fost respinse (nouă consilieri – cei șapte necumpărați încă de PNL și cei doi ai PSD au votat pentru aprobarea acestuia), proiectul de extindere a ADI a trecut, fără emoții pentru susținătorii acestuia, cu 14 voturi pentru. Cei care au condamnat locuitorii municipiului la plata unei ape mai scumpe sunt: Florian Velicu (PP-DD), Ilie Clement (PP-DD), Liviu Cartojan (PP-DD), Marius Stanciu (PP-DD), Ionel Dinu (PMP), Liviu Popazu (PNL), Ionuț Badea (PNL), Elena Dinu (PNL), Mirela Ciulacu (PNL), Gheorghe Gâdea (PNL), Marian Măroiu (PNL), Gheorghe Spoială (PNL), Liliana Gabriela Truică (PP-DD) și Bălănean Viorel (PP-DD). Conform Masterplanului, odată cu extinderea acestui ADI, prețul apei se va dubla în următorii ani, urmând să ajungă la peste nouă lei pentru un metru cub. Cei care au votat pentru extinderea ADI-ului și-au explicat gestul, prin vocea lui Marius Stanciu: „Domnule primar, dacă tot susțineți că nu trebuie extins ADI-ul, ce facem, condamnăm locuitorii din comunele județului la sărăcie, mizerie și lipsa apei?”. Probabil Stanciu a uitat că se află în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Giurgiu, nu în cea a Consiliului Județean.

La rândul său, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a afirmat: „Ați votat ADI-ul! Aș vrea ca fiecare dintre dumneavoastră să vă uitați în camerele de filmat, și să le spuneți giurgiuvenilor care v-au trimis aici cu cât le vor crește facturile la apă! I-ați plâns de milă că plătesc mult la căldură, și i-ați condamnat să plătească triplu la apă! Dar lucrurile, vă garantez, nu vor rămâne așa! Nu voi lăsa orașul la cheremul dumneavoastră, a celor care vreți doar să îl îndatorați și să îl împovărați mai mult. AGA de la ADI nu va aproba această extindere, pentru că fac parte trei primari PSD și unul de la PNL! Este rușinos că oameni ca dumneavoastră fac doar ce le dictează partidul, nu ce le dictează conștiința!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.