vasileiliescuVasile Mustățea conduce județul după același model învățat de la „idolul” său, Lucian Iliescu. Fostul primar al municipiului, despot în Primărie, l-a disciplinat cum trebuie pe discipolul său favorit, acest ”MiniMe” creat după asemănarea (nu și după chipul) lui Iliescu.

În spiritul de mare conducător care îl caracterizează, Mustățea tratează de sus problemele cetățenilor acestui județ. Un astfel de exemplu este masa cu mici și bere oferite (culmea, în plină campanie electorală) în cartierul Obor, cartier locuit, în majoritate, de oameni nevoiași ai județului.

În timp ce o mână de oameni își strigau nemulțumirile pe DN5, traversând la fiecare cinci secunde strada pe o trecere de pietoni, Vasile Mustățea se destrăbăla în cartierul giurgiuvean amintit, în fumul micilor electorali și ai berii de 1 mai, venite cu întârziere, pe 4 mai. De asemenea lucruri se ocupă președintele unui județ aflat aproape în moarte clinică, în care primarii așteaptă cu sufletul la gură bruma de bănuți pentru echilibrarea bugetului, în care cetățenii își rup mașinile pe drumuri păstorite de CJ și „asfaltate” cu gropi (asfaltul este turnat doar pe hârtie), un județ al cărui MasterPlan lasă de dorit, și care se zbate în sărăcie. Vasile Mustățea a considerat că micii și berea sunt mult mai importante decât problemele (cele reale) pe care trebuie să le rezolve, fie și din biroul său de președinte de CJ, dacă nu din teren.

Cu acest tip de comportament, Mustățea a demonstrat că, la nivelul conducerii supreme a Consiliului Județean Giurgiu, incompetența e la ea acasă! Din păcate, mandatul început cu doi ani în urmă se dovedește a fi cel mai dezastruos din anii post-decembriști: nu avem proiecte europene depuse sau câștigate (cu excepția celui legat de pescuit – probabil că asta își dorește Vasile Mustățea, toți giurgiuvenii să devină pescari profesioniști), iar bruma de proiecte începute în mandatele anterioare, zac nefolosite (groapa ecologică, pentru care există corecții de treizeci de miliarde, și care zace acum nefolosită). Ca să nu mai amintim de ideile „geniale” ale președintelui, care, în disperare de a acapara alte câteva voturi, promite – și impune – extinderea Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate Asigurată Printr-o Apă Curată”, la „schimb” cu aprobarea creditului de refinanțare, mult mai important pentru locuitorii acestui oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.