DJ 603Că DJ 603 este un drum devenit impracticabil în ultimii ani, o cunoaște, în mod sigur, orice șofer pe care nevoia (sau proasta inspirație, câteodată), l-au împins să se aventureze pe acest traseu. Pentru că e o adevărată aventură să intri pe drumul județean cu pricina, și o minune cerească să ieși cu mașina întreagă de pe el.

Cu ceva timp în urmă, primarul comunei Stănești, Ilie Ene, îl anunța pe președintele Consiliului Județean, Vasile Mustățea, că locuitorii comunei sale au ajuns la capătul răbdării: vor să îi ceară, personal, socoteală pentru starea deplorabilă în care se află drumul, dar și explicații pentru motivul pentru care, de doi ani de zile, îi tot ”duce cu zăhărelul”, promițându-le că, într-o bună zi, vor avea parte de o circulație civilizată, pe un drum refăcut.

Numai că și răbdarea oamenilor a ajuns la limită; cu mic, cu mare, sprijiniți de locuitorii comunei Mihai Bravu (o altă localitate traversată de celebrul, de acum, DJ 603), au ieșit în stradă și, ca la răscoală, au blocat DN 5, în dreptul localității Uzunu. Furioși, oamenii care au blocat drumul național i-au făcut o serie de ”dedicații fără număr” președintelui CJ, Vasile Mustățea: „Vasile, nu uita/ Noi nu te vom mai vota”; „Nu vă fie frica, că Vasile pică”…

La fața locului au ajuns toate forțele de ordine disponibile (jandarmi, polițiști, mascați, reprezentanți ai Prefecturii), singurii absenți fiind cei ai Consiliului Județean, care au preferat să facă orice altceva dar numai să nu dea ochii cu cetățenii nemulțumiți. Din câte se știe, Mustățea avea de desfășurat o serie de acțiuni prin cartierul Obor, în campanie electorală.

După mai multe negocieri, protestatarii au fost convinși să deblocheze DN5, dar au promis că vor veni în fața sediului CJ Giurgiu, unde vor cere să vorbească personal cu Vasile Mustățea.

Întrebarea care se naște, în aceste condiții, este alta: cum va avea tupeul, de acum încolo, să vină în fața giurgiuvenilor, în campanie electorală, și să le promită, pe lângă marea cu sarea, și refacerea acestui drum județean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.