votEste cea mai grea întrebare pe care au adresat-o și o vor adresa reprezentanții mass-media fiecărui politician care le va ieși în față în această lună de campanie electorală. Și este, de departe, răspunsul cel mai greu de dat.

Oamenii simpli, oamenii din mediul rural, se vor întreba: ”Ce ne aduce nouă bun Europa asta? Că până acum am văzut doar scumpiri!” Omul care caută în gunoaie sau cel care vinde fier vechi pentru o bucată de pâine îi va întreba, pe cei asemenea lui Cristian Preda (PMP) care s-a aflat astăzi la Giurgiu în campanie electorală, ce câștig ar putea avea ca urmare a votului din 25 mai.

După criticile dure aduse socialiștilor europeni, care au propus o directivă prin care salariul minim din fiecare țară membră UE să fie de 60% din salariul mediu, susținând că acest lucru ar îngropa mediul de afaceri, Cristian Preda tot nu a știut ce să răspundă. Indirect, a ridicat din umeri, la întrebarea – repetată de câteva ori, de aproape fiecare reprezentant al presei locale prezent astăzi la conferința de presă susținută de candidat: ”De ce ar trebui să iasă oamenii la vot?”.

Un lucru e sigur: în tot discursul său, candidatul Mișcării Populare a dat de înțeles faptul că se teme de plaja de stânga a politicii românești, reprezentată de Partidul Social Democrat alături de partenerii săi de alianță, UNPR și PC, alianță care, de ani buni, se bucură de susținere și de un electorat consecvent, mult peste cel al adversarilor politici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.