elena-udrea-46
Elena UDREA, ”justițiabila”, îl amenință pe premierul Victor Ponta cu plângeri penale

Guvernul a luat la numărat filele din cele nouă cutii, cu 63 de bibliorafturi care reprezintă petiţia colectivă împotriva introducerii accizei la carburanţi depusă de Partidul Mişcarea Populară la Palatul Victoria. Din cele 300.000 de semnături cu care se laudă PMP, Corpul de Control al premierului susţine că peste 200.000 nu pot fi indetificate şi numai 2.748 pot fi considerate petiţionari conform prevederilor legale.

Astfel, Guvernul informează că va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de Daniel Geantă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi. De asemenea, au fost identificate 12 cazuri de oameni care figurau ca semnatari ai petiţiei, dar care decedaseră înainte de întocmirea listei şi alte peste 250 de situaţii de semnatari înscrişi cu actele de identitare ale altor persoane.

Mai mult, Elena Udrea  a afirmat că datele incriminatoare din raportul Corpului de Control al Guvernului reprezintă „o minciună”. „Cred că este o minciună. Şi întreb: cum şi-a permis Corpul de Control, care trebuie să verifice activitatea din subordinea Guvernului, să cerceteze nişte oamenii care îşi permit să aibă opinii împotriva activităţii Guvernului? Ce mai urmează, să-i cercetăm pe oamenii care îşi permit să se uite la programe de televiziune în care nu este lăudat domnul Victor Ponta?”, a arătat ea.

La sfârşitul lunii martie, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că a depus, la sediul Guvernului, o listă cu peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenţi pentru depunerea semnăturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negruţ, Florin Popescu şi Daniel Geantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.