inundatii-otl-pericolGiurgiu se află de sâmbătă, 19 aprilie, alături de alte 7 judeţe, sub Cod Portocaliu de inundaţii. Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurigu, lt. Mădălina Boţoroagă, a declarat că autorităţile sunt în alertă, fiind deplasate în teren comisii mixte alcătuite din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ISU, Prefectură şi alte instituţii cu atribuţii în acest domeniu. De asemenea, şi primarii sunt alertaţi şi se află la datorie pentru a lua din timp măsurile ce se impun în cazul unor situaţii deosebite.

După ieşirea din matcă a râurilor Dâmbovnic şi Neajlov, au fost raportate terenuri agricole și pășuni inundate. Prefectul Nina Carmen Crișu s-a deplasat, la rândul său, pe teren, pentru a decide dacă în vreo localitate riverană se va impune în vreun moment evacuarea persoanelor.

Până acum, au fost afectate localităţile Crevedia, Bucşani şi Clejani, dar doar în ceea ce priveşte terenurile agricole şi păşunile. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoş Stoica a  precizat că apa a inundat şi drumul Judeţean 601 A, între Bolintin şi Roata, dar nu a fost închis, fiind, totuşi, circulabil. De asemenea, sunt probleme pe un drum secundar din Bucşani şi pe un drum de exploatare agricolă de la Roata.

Codul portocaliu se prelungește până în această seară, la ora 18, pe râul Neajlov (sector aval stația hidrologică Vadu Lat), și se instituie cod galben pentru râul Sabar, în aval de localitatea Poenari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.