cei treiDupă ce anunțul liberalilor că boicotează ședința de consiliu a făcut valuri, atât printre jurnaliștii prezenți, dar și printre colegii care și-au făcut timp să se prezinte la datorie, a venit rândul celor trei trădători pepedediști, Ilie Clement, Florian Velicu și Marius Stanciu să își dea în petic. La câteva ore de la ședința ratată, la care nu au avut bunăvoința să se prezinte, cei trei ”dizidenți” emiteau, către mass-media giurgiuveană, un comunicat de presă prin care își ”motivau” absența de la ședință. Doar că acest comunicat seamănă izbitor de mult cu cel al liberalilor, lucru ce ne face să ne gândim dacă nu cumva a fost scris de aceeași persoană, sau dacă cei trei nu au trecut, cu totul, în barca liberală.

Redăm mai jos comunicatul celor trei:

”Prezentul comunicat de presă reprezintă punctul de vedere exprimat de un grup de trei consilieri, care consideră că au obligaţii morale faţă de cetăţenii care i-au ales şi i-au mandatat să-i reprezinte în Consiliul Local. Pentru o bună reprezentare a cetăţenilor în cadrul CL am avut luări de poziţii şi puncte de vedere justificate faţă de modul în care primarul municipiului Giurgiu organizează şedinţele de consiliu local şi faţă de unele proiecte de hotarâre pe marginea cărora am făcut propuneri de îmbunătăţire neluate în seamă de executivul primăriei, după cum urmează:

–      nu suntem de acord cu mutarea, în mod arbitrar, a datei şedinţei ordinare corespunzătoare lunii în curs, care de regulă este programată în ultima joi a lunii şi nu cunoaştem  motivele care au stat la baza acestei decizii a primarului Nicolae Barbu.

–      ca reprezentanţi ai CL în AGA, atât la SC „Servicii Locale” SA cât şi la „Întreţinere peisagistică” SA, suntem profund nemulţumiţi că hotărârile date de noi sunt încălcate de primarul municipiului Giurgiu prin introducerea pe ordinea de zi a aceluiaşi proiect de hotărâre care a fost respins în cadrul şedinţelor AGA ale celor două societăţi menţionate;

–      legat de proiectul refinanţării unor credite, ne menţinem propunerea ca sumele economisite astfel să fie direcţionate numai către susţinerea proiectelor cu finanţare europeană, propunere de care primarul municpiului dă dovadă că nu ţine cont.

Date fiind aceste motive, am hotărât să nu ne prezentăm la şedinţa din 16.04.2014. Dorim ca prin acest mod de manifestare să tragem un semnal de alarmă şi ne exprimăm speranţa ca pe viitor propunerile consilierilor din cadrul CLM Giurgiu să fie respectate.

Velicu Florian, Stanciu Marius, Clement Ilie.”

După cum lesne se poate observa, doar două puncte din ”comunicatul” liberalilor lipsesc, cele legate de excluderea lui Ionel Dinu și cel legat de eternul scandal al ADI.

Dacă în debutul comunicatului, semnatarii acestuia se plângeau de faptul că propunerile lor nu sunt luate în seamă de executivul primăriei, ne permitem să le reamintim faptul că, atunci când un consilier local are de depus un amendament la un proiect de hotărâre, el o poate face în comisia de specialitate sau chiar în plenul ședinței. Ori, până în prezent, orice amendament, orice modificare a proiectelor de hotărâre, indiferent de cine a propus acest lucru, a fost discutat, și, eventual, aprobat în ședințele de consiliu.

Pe de altă parte, le reamintim ”chiulangiilor” de la ședința de miercuri că cetățenii acestui oraș i-au ales și i-au mandatat să se prezinte la ședințe, să îi reprezinte, nu să lipsească și să trateze cu indiferență probleme importante ale oamenilor, probleme care îi privesc în mod direct pe toți locuitorii acestui oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.