plangereAstăzi, puțin după miezul zilei, senatorul Gabriela Vrânceanu – Firea, împreună cu avocatul său, a depus, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu, ca urmare a amenințărilor acestuia împotriva primarului Florentin Pandele, soțul senatoarei.

Infracțiunile de care este acuzat Traian Băsescu sunt cele de amenințare și șantaj, și au apărut ca urmare a concluziilor Comisiei ”Nana”,prezentate de Gabriela Firea.

Reamintim faptul că, în concluziile prezentate, Comisia a precizat faptul că cele 291 de hectare de teren achiziționate de fiica președintelui, Ioana Băsescu, au fost achiziționate ilegal, vânzătorul (societatea comercială BERFIGE) fiind declarată ca inactivă.

”Invitat in seara zilei de 13.04.2014 la postul de televiziune Realitatea TV, in cadrul emisiunii Jocuri de Putere realizata de Rares Bogdan, numitul Traian Basescu a fost intrebat despre cazul Comisiei Nana, iar acesta, exprimandu-si opinia cu privire la operatiunile juridice vizand terenurile ce au constituit obiectul anchetei Comisiei, a inteles sa faca o precizare cu privire la adresa subsemnatei in ceea ce priveste cunostiintele mele de ordin juridic si implicit in ceea ce priveste implicarea mea in ancheta desfasurata de Comisie, precizand ca „Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa daca… nu e atenta… inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele.” asa cum a fost declarat la minutul 01:47:50 din inregistrare.

​          Or, in cazul in care este de notorietate publica si necontestata relatia ce excede sfera politicului intre presedintele Traian Basescu si subsemnata, rezulta mai mult ca evident caracterul puternicelor declaratii ale presedintelui, intrunind conditiile constitutive ale infractiunii de amenintare, asa cum este prevazuta si sanctionata de dispozitiile art. 206 NCP”, se precizează în plângerea formulată de fostul jurnalist.

Această plângere a fost semnată de întreaga coaliție de guvernare. La grupul PSD au venit parlamentarii UDMR, PC și UNPR, dar și miniștrii Cabinetului Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.