conferinta 09aPrimarul municipiului, Nicolae Barbu, a anunțat, în cadrul conferinţei de presă din data de 9 aprilie, faptul că, în decurs de două zile, a primit mai multe adrese din partea mediului de afaceri privat, care doreşte să pregătească şi să specializeze, din resurse proprii, tineri atât absolvenţi de clasa a XII-a, cât şi şomeri.

Președintele Consiliului de Administraţie de la OMA, fostul ICMUG din Zona Liberă a luat legătura cu edilul orașului întrucât are nevoie stringentă de minimum 50 de sudori şi 25 de lăcătuşi cărora le pune la dispoziţie pe lângă pregătirea necesară, spaţiul şi utilajele din dotare. Pentru acest lucru, doreşte o colaborare cu Consiliul Local, cu Inspectoratul Școlar şi cu alte firme din Giurgiu care vor să se implice în acest proiect.

De asemenea, un investitor străin care intenţionează să creeze un spaţiu de producţie destinat industriei textile solicită un număr de 150 de tineri pentru croitorie și alte meserii din această arie de activitate. Acesta doreşte o colaborare cu primăria pentru ca totul să se desfăşoare într-un cadru instituţionalizat, care să inspire încredere.Acelaşi gen de solicitare a venit și din partea altor societăți, printre care Shipyard ATG Giurgiu, care a specificat că are nevoie de un număr considerabil de sudori nu numai în Giurgiu, ci și în subsidiarele lor din străinătate. Societatea IMSAT are nevoie de electricieni pentru modernizarea instalaţiilor. Totodată, firma REOS va beneficia de fonduri norvegiene pentru a putea implementa o linie de producție de corpuri de iluminat cu led pentru care are nevoie de muncitori calificați.

Toţi cei care vor da randament și vor promova cursurile de calificare vor fi automat angajaţi în producţie indiferent dacă au sau nu diplomă de bacalaureat. Pentru ca aceste discuții să se concretizeze este nevoie și de solicitanți interesaţi să desfășoare acest gen de activităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.