vreme rea6Luni, vremea va continua să se incalzească, astfel încât valorile termice se vor situa ușor peste mediile climatologice specifice acestei date, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Pe timpul zilei, cerul va fi temporar noros, se vor semnala ploi slabe și de scurtă durată pe spații restrânse din jumătatea de nord a țării și, izolat, în rest. Seara și noaptea nebulozitatea se va accentua, iar gradul de instabilitate va crește în regiunile vestice, nordice și centrale, unde se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

La Giurgiu, vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19 – 20 de grade, iar cea minimă de 5 – 7 grade.

Pentru ziua de marți, se anunță instabilitate și răcirea vremii. Valorile termice diurne vor scădea în medie cu 5-7 grade față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa sub mediile caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări îndeosebi în sud și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 – 9 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 18 – 19 grade în sud-estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei, iar cele minime se vor încadra între 0 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în deltă și pe litoral. Spre dimineață vor fi condiții de brumă în nord-vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.