ajutoareProdusele alimentare pe care românii săraci le primeau de la Uniunea Europeană ar putea fi înlocuite chiar din acest an cu tichete valorice, potrivit unei inițiative analizate de Ministerul Muncii. Mii de oameni nu au primit alimentele în ultimii doi ani, fondurile fiind deturnate.

După ce mii de români nevoiași au rămas fără alimente și în acest an, fie pentru că nu s-au livrat la primării, fie fiindcă au dispărut subit din magaziile autorităților locale sau pur și simplu pentru că nu au avut posibilitatea de a se deplasa la locațiile unde erau distribuite aceste alimente (în multe cazuri, era vorba de mulți kilometri, cu puține mijloace de transport), oficialii Guvernului se gândesc să sisteze distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană.

În schimb, românii săraci urmează să primească tichete valorice pe baza cărora să își cumpere făină, zahăr și restul alimentelor de bază care vor fi permise. Motivul care a dus la această decizie: s-au plătit 27 de milioane de euro pentru alimente care nu au mai ajuns la oameni, iar alte câteva tone de produse nu se știe unde au dispărut.

Șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Dorel Benu, instituția care a fost responsabilă cu licitațiile pentru achiziționarea alimentelor, a explicat, pentru Evenimentul zilei, că noile reglementări sunt discutate în prezent la Ministerul Muncii.

Anul trecut, un număr de aproape șapte mii de giurgiuveni au beneficiat de alimentele oferite de Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.