0-288149-tantar_epa_f6d502e1aaZiua mondială a sănătăţii este aniversată, anual, la 7 aprilie. În 1948, prima Adunare Mondială a Sănătăţii a simţit nevoia creării unei zile mondiale a sănătăţii, iar din 1950 Ziua Mondială a Sănătăţii a fost celebrată pe 7 aprilie a fiecărui an, scopul acestei zile fiind acela de a creşte nivelul de cunoştinţe la nivel global pe o anumită tema de sănătate şi de a atrage atenţia asupra unei zone prioritare de care să se ocupe OMS.

În acest an, tema campaniei este reprezentată de bolile transmise prin vectori, respectiv ţânţari, muşte, gândăci, căpuşe, melcii de apă dulce, iar sloganul campaniei este: „Entităţi mici, pericol mare!”. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza populaţia, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi autorităţile publice în privinţa ameninţării pe care o reprezintă vectorii şi bolile transmise prin aceştia şi stimularea familiilor şi comunităţilor pentru a acţiona şi a se proteja.

Cele mai întâlnite boli transmise de insecte sunt malaria, febrele hemoragice, febra galbenă, infecţia cu virusul West Nile, Boală Lyme sau borelioza, datorate înţepăturii de căpuşă. Medicii le recomandă celor care călătoresc în străinătate, să se informeze înainte despre riscurile existente şi dacă trebuie să facă anumite vaccinuri specifice zonelor endemice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.