Liderul PSD Giurgiu, Niculae Badalau, spune ca USL-ul nu mai exista de mult in judet si ca trebuie luate urgent masuri de la centru.

Mai multi lideri locali si-au facut curaj sa vorbeasca in presa dupa ce situatia a explodat in Ilfov, PNL facand alianta cu PDL.

“La Giurgiu nu exista USL. PNL-ul trateaza cu aroganta si superioritate USL-ul si nu numai PSD-ul ci si locuitorii judetului. Nu numai ca nu avem colaborare, nici macar o comunicare nu mai exista. In Giurgiu trebuie luate masuri pentru ca USL-ul este inexistent”, a declarat pesedistul pentru pesurse.ro.

Potrivit unor surse din PSD, in Giurgiu pesedistii sunt tratati ca „sclavi pe plantatie” de catre liberali.

Liberalii confirma si ei ca nu se mai inteleg cu pesedistii, iar motivul e unul financiar: 60% din bani au mers catre PSD.
Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, consideră că în judeţ USL nu funcţionează aşa cum ar trebui, iar divergenţele din ultima perioadă apărute din cauza repartizării sumelor din buget ar putea fi aplanate prin intervenţia liderilor USL de la centru.

‘Modul în care au demarat, destul de abrupt, discuţiile despre repartizarea sumelor de echilibrare nu cred că este nici măsura aşteptărilor primarilor, nici ale cetăţenilor din judeţ şi o să fac uz de toate argumentele şi forţa mea de convingere ca să conving, în special colegii de la PSD, că e nevoie de o atitudine constructivă şi care să ne ajute într-adevăr să găsim soluţii’, a declarat vineri, Dumitru Beianu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El spune că solicitările concrete avansate de PSD privind repartizarea bugetului, respectiv alocarea de 60% din sumă pentru PSD, au aruncat deja negocierile într-o ‘zonă a absurdului’ de unde nu se mai poate continua.

‘La Giurgiu USL nu funcţionează aşa cum ar trebui. Au fost o sumedenie de divergenţe uşoare, dar destul de multe în ultima perioadă şi ca atare nu văd nimic nepotrivit în a cere ajutorul colegilor de la centru care având altă viziune şi altă putere a argumentelor să ne aducă cumva la o situaţie acceptabilă pentru ambele părţi implicate’, a completat Dumitru Beianu.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Badalau, a declarat si el, pentru PESURSE.RO, ca USL-ul nu mai exista de mult in judet si ca trebuie luate urgent masuri de la centru.

Sursa:http://www.pesurse.ro/2014/01/13/exclusiv-dupa-ilfov-s-a-rupt-si-giurgiu/

http://www.pesurse.ro/2014/01/24/usl-se-rupe-pentru-bani-la-giurgiu/