Roma a aprobat în cele din urmă LGS. 958/2013, Comisia consultativ de integrare a cerut pentru protejarea populațiilor nomade, care sunt reprezentate în 1971 de către „International Romani Union. Această mișcare de recunoaștere a unei identități și a unui teritoriu patrimoniului cultural și lingvistic național sau apatrid, care este prezentă în toate țările europene. „Individul care demonstrează buna credință de apartenență la un grup de romi (etnic și nomazi), nu va fi raspunzator pentru nici o sancțiune cu privire la infracțiunea de furt (art.624 Cod penal) în cazul în care valoarea economica a bunurilor sau de bani retrase este mai puțin de € 200, ca doar susținerea unor structuri sociale derivate exclusiv din generație în generație și de la astfel de acțiuni. subiectul trebuie să demonstreze, de asemenea, la acest moment nu au domiciliul legal sau adresă stabilă în Italia. Acest lucru nu se aplică celor care au italiană cetățeniei pentru cel puțin 10 ani. „

Pe scurt: dacă o persoana fura bani sau obiecte de valoare mai mică de 200 de euro, nu poate fi dat în judecată pentru furt, deoarece acțiunea sa este legata de secole de tradiții și obiceiuri ale grupului său.
Mă îndoiesc că se va ridica sunt legate de metoda de evaluare a valorii obiectelor și mai ales cu privire la modul de a determina dacă un cetățean este fără adăpost sau nu, ca majoritatea dintre acestiae sunt lipsiti de documente.
Ne bucurăm că în cele din urmă romii vor fi capabili de a avea un „timp liniștit în existența lor, deja tulburată, susțin jurnaliștii de la Giornaledelcorriere .
Sursa:http://www.pefata.ro/2013/11/19/ar-din-ue-care-a-decis-c-furturile-de-pana-la-200-/