By Jurnal Giurgiuvean

Președinta Judecătoriei Giurgiu, Adriana Filip, neagă că ar fi fost mituită de Sile Cămătaru pentru a-l elibera condiţionat: “În ceea ce priveşte suspiciunea privind plata unor sume de bani, această situaţie îmi este total străină”.

La acuzaţiile ce i s-au adus judecătoarea Adriana Filip (foto), a declarat ca l-a eliberat condiţionat pe interlopul Sile Cămătaru, pe numele sau real Vasile Balint, doar pentru ca acesta ar fi îndeplinit condiţiile legale. Precizările magistratului au fost făcute în contextul in care DNA a declanşat o anchetă cu privire la eliberarea condiţionata a lui Sile Cămătaru, de la sfârşitul anului 2012, existând suspiciuni ca aceasta s-ar fi făcut în schimbul a 100.000 de euro.

“Nu sunt implicată în niciun fel, iar aceste suspiciuni îmi afectează grav reputaţia şi demnitatea”, a spus Adriana Filip.

Judecătoarea giurgiuveană a mai declarat, postului Antena 3, că nu a primit niciun ban de la Sile Cămătaru şi că suspiciunile care planează asupra ei îi afectează grav reputaţia şi demnitatea. „Cu privire la cererea de liberare condiţionată, eu am apreciat că au fost întrunite condiţiile legale, iar pentru mine numele condamnatului a avut prea mică importanţă şi nu am dat vreo semnificaţie aparte”, a precizat judecătoarea Filip.

De asemenea, ea a ţinut să adauge că Sile Cămătaru nu a fost eliberat doar pentru că era pasionat de jocul sudoku, aspect care a avut cea mai mică relevanţă în hotărârea pe care a adoptat-o: “Mi se pare incorectă mediatizarea expresiei “a fost eliberat pentru că a soluţionat sudoku”, acest motiv fiind mai puţin sau chiar cel mai puţin relevant pentru a pronunţa o astfel de hotărâre”.

DNA a declanşat o anchetă. Cei 100.000 de euro ar fi ajuns la judecătoarea Filip prin intermediul unui locotenent al lui Sile Cămătaru. Eliberarea condiţionata nu a fost atacată cu recurs de Parchet.

Interlopul Sile Cămătaru, arestat de curând într-un dosar instrumentat de DIICOT, a fost dus la DNA, joi, 28 februarie 2013, pentru a fi audiat într-o cauză de corupţie care priveşte eliberarea sa condiţionată. Procurorii verifică informaţiile potrivit cărora judecătoarea Adriana Filip ar fi dispus, în noiembrie 2012, eliberarea condiţionată a lui Sile Cămătaru, care nu a fost atacată cu recurs de procurori, în schimbul a 100.000 de euro. Banii i-ar fi fost daţi, potrivit informaţiilor vehiculate până în prezent, prin intermediul unui locotenent al interlopului.

Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma unui denunţ formulat la DNA. Procurorul şef interimar al DNA, Laura Oprean, a declarat joi, 28 februarie 2013, cu ocazia prezentării bilanţului instituţiei, că Sile Cămătaru nu are calitatea de învinuit sau inculpat.

www.antena3.ro